Ringslangen – de apotheose

Nog een laatste blik over het idyllisch gelegen ven op de Delleboersterheide en nog even wat wegdromen bij de weerspiegelingen, dan is het tijd om tot een afronding van dit ringslangenavontuur te komen …


Ik sluit de serie van deze prachtige ochtend af met nog eens 5 foto’s van voorbij zwemmende ringslangen. Ik was met alleen de eerste ringslang ook tevreden geweest, maar er leek die dag geen eind aan te komen. Ze bleven maar voor de vlonder langs zwemmen. Jetske had de eerste keer dat ze er was veel minder zwemmers gezien, dus we konden deze ochtend met een uiterst tevreden gevoel afsluiten …

Op de wandeling van een kleine 350 m terug naar de parkeerplaats was ik wel blij dat ik Jetske op de vlonder had getroffen. De afstand was niet groter dan op de heenweg, maar de stappen wogen toch weer een stukje zwaarder. Samen lopen maakt het dan net weer een stukje lichter. Het is me daar overigens prima bevallen, dat moge duidelijk zijn. Als het even kan, wil ik er op een goeie dag nog eens naar toe proberen te gaan, dan om wat videoshots te maken van de zwemmende ringslangen …

42 gedachten over “Ringslangen – de apotheose

 1. Echt een apotheose waardig hoor ! Vijf prachtige foto’s met mijn grootste waardering voor nr 2 en nr 5.
  Als ik jou was, zou ik inderdaad de uitdaging aangaan om te trachten om ook videobeelden te maken. De benen moeten het natuurlijk wel toelaten maar het is het proberen zeker waard… Knap gedaan Jan !!!

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Rudi, over de laatste ben ik zelf ook erg tevreden. Nummer twee had de mooiste rimpelingen, vind ik. Ik zal eens kijken of ik mezelf er op een mooie dag toe kan zetten om de uitdaging om er video-opnamen van te maken aan te gaan. Ik moet echt een goeie dag hebben, want er naar toe lopen zal wel gaan, het probleem is vaak de weg terug. Maar we gaan het zien!

   Geliked door 1 persoon

 2. Het zijn stuk voor stuk hele mooie foto´s. Met recht een apotheose.
  Altijd fijn als ik je tot mentale steun kan zijn tijdens een wandeling.
  Het is wel een mooi plekje en ik kan me voorstellen dat je daar wat bewegende beelden van wilt maken.
  Ik las net op Nature Today over een schimmel onder de slangen.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, altijd fijn om een complimentje van mijn fotomaatje te krijgen. Het was echt een feestje die dag, zelfs de weg terug was net goed te doen zo samen. Dankjewel.
   Jammer dat je reactie eindigt met alweer een vervelend bericht uit de natuur.

   Geliked door 1 persoon

 3. Spiegeling op de water maakt juist mooi. Bij is ons ook met de reiger. Ringslang ziet prachtig uit. Mooie kleuren heeft deze ringslang. Je hebt aardig mooie foto’s van gemaakt. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 4. Goed idee, een video zodat ik ze zie zweven doorheen en op het water.
  Je laatste foto is heel speciaal. Zijn het er nu twee of is het de weerspiegeling? Door die rimpelingen, prachtig!, niet zo duidelijk voor mij?

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.