Nat netwerk (2)

Lopend over het meest oostelijke pad in het laagveengebied De Deelen kun je op een paar plaatsen dergelijke palen met netten in de petgaten zien staan …

120102-1425x

De afgelopen jaren ben ik er al vele malen langs gelopen zonder te weten wat het is, en waar het voor dient …

120102-1423x

En aangezien die vragen ook hier nog niet zijn beantwoordt, zal het wel een raadsel blijven tot ik ter plaatse nog eens iemand van Staatsbosbeheer tegen het lijf loop …

120102-1424x

18 gedachten over “Nat netwerk (2)

  • @Hendrika & Klaske de Jong:
   Mijn bewondering voor jullie beheersing van de googlekunst (of is het -kunde?) is weer groot.
   Zelf ben ik de laatste dagen nog te moe om de krant te lezen. Om over googlen maar te zwijgen.
   Ik heb het document inmiddels opgeslagen, en ik begrijp dat die zogenaamde enclosures in het kader van onderzoek naar de waterkwaliteit zijn gevuld met waterplanten. Ik zal me er binnenkort eens op storten.
   In elk geval bedankt voor jullie hulp!

   Like

 1. Het blijft dus ongewis wat die netten te betekenen hebben. Ze zijn, uit welke hoek je ze ook fotografeert, best fotogeniek. Ik denk zomaar dat je de komende tijd meer dan voorheen daar een kuiertje zult maken in de hoop een deskundige van Staatsbosbeheer te treffen.

  Like

 2. Er was even verwarring Jan, dacht dat het dezelfde post van gisteren was, maar wat verkeerd van mij! Hoe zou Jan nu 2x hetzelfde posten? Hé als je die van Staatsbosbeheer tegen komt, vertel ons maar wat die netten doen, de bevers tegenhouden? Ben heel benieuwd. Groetjes, Joke

  Like

 3. Spannend Jan als vragen onbeantwoord blijven..Zo’n “nieuwsgierig ik ” kan wel wachten hoor tot het antwoord zich aanbiedt.Volgens mij heeft het wat met een visbestand te maken…maar we komen het wel te weten..we hebben tijd.
  Ik vind het mooie foto’s hoor.

  Like

 4. Och ja Jan ook ik kom wel eens thuis met 60 foto’s die allemaal in de prullenbak vallen (nav je vorige logje) maar deze en van het vorige logje zijn zeer zeker weer de moeite waard en een ommetje heb je in ieder geval altijd wel te pakken tijdens je uitstapjes met de camera en ook dat neemt niemand je meer af.

  Like

 5. Je kunt toch ook gewoon even per telefoon vragen wat het voor gedoe is?
  Wachten tot je een Staatsbosbeheerder tegen het lijf loopt. Tsssss…..
  Man, ik zie er hooguit eentje per jaar in het wild. Dan vind ik het een druk jaar. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.