Winters kristal in het Easterskar

Nadat we het Nannewiid achter ons hadden gelaten, waren we al snel bij het eigenlijke doel van ons dagtripje: de ongeveer 7 kilometer verderop gelegen vogelkijkhut ‘de Skieregoes’ in het Easterskar (kaarte Google Maps) bij Rotsterhaule. Het Easterskar is me wel bekend, omdat ik in mijn tienerjaren regelmatig in deze omgeving kwam. De vogelkijkhut is echter nieuw voor me. Johan kende hem wel en wilde hier graag met me naar toe, omdat hij bereikbaar is zonder al te ver te hoeven lopen …

120117-1242x

Dat wil echter niet zeggen dat we al snel bij de hut waren. Aan de schaduwkant van het paadje dat naar de hut leidt, lag nog vrij veel rijp op het gras en riet. Een deel van dat schitterende kristalwerk moest eerst natuurlijk nog wel even op de foto worden gezet, want het zou best eens de laatste kans kunnen zijn om dat deze winter te kunnen doen. Verder commentaar lijkt me overbodig, de beelden spreken voor zich …

120117-1251x
120117-1253x
120117-1244x
120117-1245x
120117-1246x

31 gedachten over “Winters kristal in het Easterskar

 1. Hoi Jan,

  Heerlijk gebied Easterskar en niet eens zo ver weg. Kom er af en toe wel. Kans op ijsvogels!
  Je hebt het helemaal niet over of jullie nog wat gezien hebben vanuit de hut; niets bijzonders?

  Goed gelukt hoor die ijskristal foto’s!

  Groeten,
  Robert

  Like

 2. Daar zit van alles qua vogels, Roerdomp, diverse soorten reigers, ganzen, speciale eenden, het is alleen jammer dat ze zich soms maar moeilijk laten vastleggen. Die kristallen vergoeden echter veel 🙂

  Like

 3. Dit vind ik extra leuk omdat ook ik begin deze week dergelijke shots met de macrolens heb gemaakt (komen nog op de site) en ik moet zeggen dat die van jouw daar zeker niet voor onderdoen maar gewoon ongewoon mooi zijn Jan.

  Like

 4. Schitteren vastgelegd die kristallen Jan..fantastisch..goed gedaan want het is weer voorbij.
  Hier stormt het momenteel een beetje(50 km/uur en het is al aan het gieten van vannacht,zonder ophouden en het blijft maar duren..buitengaan is uitgesloten..We verzuipen bijna

  Like

Reacties zijn gesloten.