Mooi is dat …

Daar kan ik dan echt van genieten …
De winter valt in met een eerste ijsdag, en meteen laat het roodborstje zich weer zien …

120130-1300x

Hij kwam overigens niet op het voer af, dat sinds gisteren weer in ruime mate op diverse plaatsen in ons tuintje aanwezig is. Nee, het roodborstje kwam op het zachte geruis af, dat wordt veroorzaakt door het luchtpompje dat sinds gisteren weer bellen blaast om de vijver zo lang mogelijk open te houden. Hoe lang dat met de komende koudegolf zal lukken, is natuurlijk maar de vraag, maar voorlopig varen de vissen en de vogels er wel bij …

120129-1448x

En ach, het geeft mij ook nog gelegenheid om af en toe weer eens een klein bolvormig zelfportretje te schieten …  😉

120129-1449x

Tot slot nog even dit …
De poldergemalen draaien tot morgen nog volop in Fryslân, er ligt nog geen centimeter ijs op de meeste sloten, vaarten, kanalen en meren, maar het E-woord is alweer diverse malen gevallen in de media. Friese hotels worden al gebeld door mensen die een kamer willen boeken voor als er een Elfstedentocht komt. Het moet toch ook niet gekker worden met die Hollanders en ander ijsgek volk …

11 gedachten over “Mooi is dat …

 1. Roodborstjes doen het altijd superleuk op de foto, Jan. Je fotokuier van gisteren (logje erboven) zal ook wel net als bij mij een beetje afzie geweest zijn toen je de wind in het gezicht had. Man, man mijn kaken konden bijna niet meer bewegen wat een kou en vandaag zag ik op de thermometer dat het-7 was alhier dus of ik me buiten waag zonder blik erwtensoep onder de arm weet ik nog niet…

  Like

 2. Hoi Jan,

  Mooi spul die roodborstjes. Heb gisteren ook nog wat mooie foto’s van ééntje kunnen nemen. Elfstedentocht? Hmmm. Als volgend weekend de strijd tussen koud en warm weer door de eerste wordt gewonnen, dan wil ik er langzaam in gaan geloven. Met het huidige weer hebben we donderdag/vrijdag een cm of 12 en het moet volgens mij dik over de 20 cm zijn dus dan is er nog een weekje nodig. We zullen het zien.

  Groeten,
  Robert

  Like

 3. het schijnt dat roodborstjes dol zijn op havermout.
  Ik heb het nog niet geprobeert maar het schijnt zo te zijn.
  Ja het gaat zelfs overdag vriezen……we moeten er dus toch nog aan geloven.

  Like

 4. Schitterend het roodborstje gefotografeerd Jan.
  Vooral die bubbels zijn Cool .!
  Grappig dat het roodborstje op het geluid afkomt van de pomp.
  Hier draaien de gemalen ook nog want op het Zuidlaardermeer
  ls nog geen ijslaagje te zien …….
  Dit wordt een spannende week :-))))
  Gr. 🙂

  Like

 5. Gelukkig dat het nu jouw weer is/wordt. Dat je dan ook nog dat extraatje krijgt in de vorm van een roodborstje is prachtig.
  Ook hier hadden we gisteren een extraatje. Wat ik al de jaren dat we hier wonen nog nooit had gezien, een winterkoninkje. Ging te snel om te fotograferen, maar wat niet is kan nog komen.
  Ik ben ook een Hollander, maar mij zul je het e-woord niet uit horen spreken. Daarvoor ben ik al teveel ingeburgerd in deze mooie provincie. 😉 Het zou trouwens best leuk zijn, als er dit jaar weer eens eentje gehouden kan worden. Ik wacht rustig af.

  Like

Reacties zijn gesloten.