Geveld

Nou was ik zo mooi en zonder problemen door de winter gereden en gegleden, en dan word je zonder enigerlei waarschuwing op de laatste dag van de meteorologische winter nog even geveld door een virus, dat het midden houdt tussen een flinke verkoudheid en een lichte griep. In combinatie met MS heeft dat letterlijk en figuurlijk een verlammende uitwerking. Donderdag en vrijdag ging het nog wel, maar zaterdag en zondag ben ik een groot deel van de dag toch maar in bed gebleven, want toen was alle kracht uit mijn benen gevloeid …

130227-1121x

Intussen heb ik het ergste wel achter de rug. De komende dagen is het zaak om weer geleidelijk op kracht te komen en in de zon vitamientjes op te doen. Daar ben ik vanmiddag al even heel voorzichtig mee begonnen, en daarvan heb ik geleerd, dat klauteren en klimmen voorlopig nog niet aan de orde is …

130227-1125x

Ik houd me er maar aan vast dat ik slechts tijdelijk geveld was, en dat geldt helaas niet voor de vele honderden bomen, die de afgelopen maanden ten prooi zijn gevallen aan de zaagmachines van Staatsbosbeheer en andere boseigenaren. Het is duidelijk: er moet geld verdiend worden, want ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er deze winter veel meer bomen zijn gekapt dan noodzakelijk is in het kader van regulier onderhoud …   😦

130227-1126x

26 gedachten over “Geveld

 1. Hoop dat het inmiddels alweer wat beter met je gaat! Wat een hout zeg, dat zijn inderdaad wel heel veel bomen die daar liggen!

  Like

 2. Ik hoop voor jouw dat je weer gauw op de been bent.En nog meer van zulke mooie platen kan maken
  Als je een hout kachel hebt en zo.n stapeltje hout voor de deur knap je van zelf op.

  Like

 3. Gelukkig werkt het weer deze week mee om je snel weer wat energie te geven!
  En die houtkap: het geeft altijd zo’n ravage. En het duurt zo’n tijd eer het er op zo’n plek weer een beetje uitziet…

  Like

 4. Balen Jan en nu gaat het zonnetje schijnen .
  Ik hoop dat je er weer veel energie van krijgt.
  Bij het zien van je foto’s rook ik bijna het hout……
  Sterkte en beterschap Jan.
  🙂

  Like

 5. Dat is goed balen. Zeker omdat het er bij jou zo in hakt. De komende dagen maar veel in de zon zitten en vitamientjes en energie opdoen!
  Het kappen gebeurt de laatste jaren haast overal zo rigoureus. Maar meestal ontstaat er na de kap toch wel iets moois. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het bos achter de Slotplaats in Bakkeveen.

  Like

 6. Houtstapels zijn altijd mooi om te zien, alleen moeten ze niet onnodig gekapt zijn natuurlijk. Vlug weer beterschap! De zon hebben we in elk geval.

  Like

 7. Ik miste je vervolg van de lange winter al zondag en weet nu de reden. Voor jou zat het venijn dus echt in de winterstaart Jan.
  Eerst maar goed beter worden. Ik hoop dat je wel van het lente zonnetje vandaag hebt kunnen genieten of in ieder geval morgen.
  Zulke houtstapels beklimmen is vragen om moeilijkheden 😉
  Ik wens je een spoedig herstel.

  Like

 8. Viel me ook op dat er 2 dagen geen log was.
  Er zijn veel mensen ziek, maar bij jou zal het inderdaad heftiger zijn.
  Toch fijn dat nu de zon schijnt en je weer langzaam kan opkrabbelen.
  Beterschap en rustig aan.

  Like

 9. gelukkig lijkt het ergste voor jou nu achter de rug. Ik hoop dat je vandaag van het zonnetje hebt kunnen genieten en dat je stapje voor stapje weer opknapt want de lente komt eraan 🙂
  Ik kan wel wat van die boomstammen gebruiken eerlijk gezegd, voor in ons nieuwe huis. Zowel voor interieur als houtkacheltje.

  Like

 10. Staatsbosbeheer is ook gewoon een houtproducent (http://bit.ly/VZO6VN). In jouw ogen misschien een heel rigoureuze kap, maar het zorgt ook weer voor verjonging van een bos en vlgs hun eigen zeggen zorgt beheer voor diversiteit: Zou je niet aan beheer doen: “Je krijgt een bos dat niet veel natuurwaarden heeft: een eenzijdig bos met maar enkele of soms maar één overheersende boomsoort. Dat is niet bevorderlijk voor biodiversiteit, recreatie en de belevingswaarde.” Ach ja, zo blijf je altijd voors en tegens houden ;-).

  Like

 11. Bah wat balen Jan. En zeker omdat het bij jou in het kwadraat gaat.
  Het verbaasde me al dat er gisteren geen logje was.
  Hopen dat je je snel weer wat beter voelt. Het is nu heerlijk buiten om toch wat zonnestralen mee te pakken.
  Sterkte en beterschap!

  Like

Reacties zijn gesloten.