Watersnuffel of niet?

Gistermiddag zag ik bij Ed Mather een waterjuffer, die me wel wat deed denken aan een juffertje dat ik onlangs in het Weinterper Skar heb gefotografeerd. Die foto’s zijn tot dusver in het archief blijven zitten, omdat het niet de mooiste jufferfoto’s zijn die ik dit jaar heb gemaakt en omdat ik niet wist wat voor juffertje het is …

130711-1407x

Bij Ed ging het om een jonge mannelijke watersnuffel (Enallagma cyathigerum). De vraag doet zich nu voor of het op mijn foto’s gaat om een jonge vrouwelijke watersnuffel, of dat het toch nog weer een andere soort is. Wie het weet, mag het zeggen …   🙂

130711-1410x

12 gedachten over “Watersnuffel of niet?

  1. van namen van deze insecten heb ik geen verstand van Jan, maar de foto’s vind ik altijd prachtige om te zien
    ik krijg die dingen bijna nooit scherp zo dicht bij gefotografeerd 🙂 dus geniet ik bij andere goede fotografen zoals hier, van dit soort foto’s

    Like

  2. Op de zijkant van het borststuk zie je alleen op de tweede zijnaad een kort zwart streepje (op de eerste foto duidelijk te zien). Alle andere waterjuffers hebben TWEE streepjes. Wie daarop let heeft voortaan geen moeite meer de watersnuffel van andere waterjuffers te onderscheiden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.