Langs de vaart

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het dan toch eindelijk echt herfstweer met regen en wind. Op dit weblog zal daar voorlopig nog weinig van te merken zijn. Weeronline meldde gisteren dat het met 461 zonuren tegen 320 uur normaal de zonnigste herfst sinds het begin van de metingen was …

Dat was de afgelopen weken ook goed te zien aan mijn foto’s. Omdat ik sinds begin oktober weer goeddeels pijnvrij door het leven ga, ben ik mij sindsdien te buiten gegaan aan zonnige autoritjes en fotokuiertjes. Tegen die overdaad aan activiteit is mijn lichaam de laatste dagen voorzichtig in opstand gekomen. Niet dat ik nu weer veel pijn heb, maar de fatigue oftewel de MS-vermoeidheid wijst me er vriendelijk edoch dringend op dat het misschien beter is om eerst weer even wat gas terug te nemen. En eerlijk is eerlijk, dat is geen straf met dit weer …

En bovendien heb ik genoeg foto’s in mij recente archief om hier nog even vooruit te kunnen. Vandaag en morgen publiceer ik een paar foto’s van een ritje langs de Opsterlandse Compagnonsvaart. Dat ritje eindigde uiteindelijk bij de Ecokathedraal bij Mildam. Volgende week neem ik jullie op virtuele wijze mee op een meerdaagse zwerftocht door dat bijzondere stukje Fryslân …

27 gedachten over “Langs de vaart

 1. Weer zulke wonderbaarlijk mooie foto’s! Nu kan je ze niet meer maken Jan, de mooie dagen zijn voorbij.
  Wat fijn dat je al zo’n periode pijnvrij bent.
  De vermoeidheid maar even serieus nemen, je fotoarchief zal nog veel moois bevatten.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Liked by 1 persoon

  • De mooie dagen zijn eerst inderdaad even voorbij. Maar dankzij de vele foto’s en mijn weblog kan ik er de komende tijd nog het een en ander van herbeleven. Die pijnvrije periode voelt echt als een bevrijding. Nu maar hopen dat het ook in de december met de feestdagen nog wat rustig blijft, dan kan ik in het nieuwe jaar wel weer een behandeling krijgen.
   Ik vind december zeker met dit weertype altijd een fijne maand om even wat gas terug te nemen wat kuiertjes betreft. Dat zal nu ook wel weer lukken.

   Like

 2. Ik heb inderdaad volop genoten van deze prachtige herfst. Daarbij ben ik overigens niet over mijn grenzen gegaan. Dat gevaar zou misschien om de hoek kunnen komen als het nu meteen lekker winterweer zou worden, maar dat zit er niet in. Het regenachtige herfstweer van nu leent zich er uitstekend voor om nu eerst weer wat krachten te sparen. Het mooie van fotograferen en bloggen is dat ik twee keer plezier heb, eerst buiten tijdens de kuiertjes en later binnen met het bewerken van de foto’s en het herbeleven van de tochtjes. 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Hallo Jan,

  Het zijn mooie foto’s geworden en je hebt in ieder geval van het
  mooie herfstweer genoten.
  Over je grenzen gaan dat is sh*t maar ik loop er regelmatig
  ook tegen aan. :-(, neem nu je rust en doe kalm aan gelukkig
  nog heel wat mooie foto’s in het archief.
  Ik denk maar zo waar je van heb genoten kunnen ze je niet meer afpakken.

  Jan sterkte en ik blijf je doorzettingsvermogen bewonderen.

  Een bewonderaarster. 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Veel misten en maren in de zin van “nog even dit en nog even dat” zijn er niet bij, Frans. Ik heb in de loop der tijd mijn lichaam en de beperkingen waar ik het mee moet doen aardig leren kennen en herkennen. Met wat bloggen en wat dichten kom ik de komende dagen wel door. 🙂

   Like

 4. prachtig langs de waterkant om te wandelen. Regen hebben elke dag mee te maken. Herfst zit nog in de lucht. Wat heb jij schitterend foto’s gemaakt. Jan rustig aan doen. Gezondheid speelt ook rol. Gewoon jezelf aan denken Jan. Fijne dag verder.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.