Wadwandelaars

Terwijl Jetske en ik wat rondscharrelden bij die fascinerende oude palenrij op het Wad bij Paesens-Moddergat, daalden een stukje verderop een paar wandelaars de zeedijk af …

wadwandelaars (1)

Je hebt Wadlopers en je hebt Wadwandelaars. Dit lijken me typische voorbeelden van Wadwandelaars, mensen die even in alle rust de benen strekken langs of hooguit een klein stukje op het Wad. Dit koppel maakte een wandeling op de Peazemerlannen. Over die Peazemerlannen morgen meer …

Wadlopers zijn een ander slag volk. Die nemen geen genoegen met een kalm kuiertje langs de dijk. De echte Wadlopers gaan in groter of kleiner verband het weidse Wad op om onder begeleiding van een gids vanaf het vasteland naar een bepaalde zandplaat of zelfs naar één van de Waddeneilanden te lopen …

wadwandelaars (5)

32 gedachten over “Wadwandelaars

 1. Het schijnt heel mooi te zijn om over het wad naar het eiland te lopen. Ik heb me er nooit aan gewaagd, hoewel ik wel meerdere keren mee had gekund. Heb jij het wel eens gedaan?
  Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt. En dan erbij, je hebt die donker geklede mensen ook prachtig gevangen tussen de palen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier kan het bij opkomend tij op sommige plaatsen best gevaarlijk zijn als je te ver richting zee loopt er is een paar weken geleden nog iemand verdronken.

  Geliked door 1 persoon

   • Klopt, het is hier in Zeeland in Renesse gebeurd drie weken geleden. Een vrouw is verdronken. Het water kwam zo snel over de zandplaat dat ze niet meer weg geraakte. Haar kinderen en een andere vrouw met haar twee honden, heeft men wel nog kunnen redden. Die hebben enorm veel geluk gehad.

    Los daarvan, is dit een serie naar mijn hart. Deze paaltjes zijn wel heel erg oud. De stilte is ook te zien in de foto. Prachtig.

    Geliked door 1 persoon

 3. Hier, aan de overkant van de zee, in New Jersey, VS, hebben we ook palen die er bijna identiek uitzien als de uwe. Ze vullen onze stranden aan, alleen om het zand weer weg te laten wassen in de winterstormen genaamd N’orEasters. Ik vond het leuk om je post te lezen en je foto’s te bekijken. Mijn excuses als mijn Nederlandse grammatica niet correct is. Ik gebruik Google translate om mijn Engelse opmerking leesbaar te maken in het Nederlands.

  Geliked door 1 persoon

 4. Heb al moeit genoeg om op normale ondergrond te lopen,
  op het strand op een beetje vast zand lukt me ook nog wel,
  maar over zo’n wad modderen, gaat hem voor mijn niet worden Jan.
  wel weer een leuk verslag, en uitleg over wandelaars en wadlopers blog.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hey Jan,
  ja… dat wadlopen, dat heb ik ook gedaan.
  Best veel eigenlijk. Zwaar!Dus sinds een aantal jaren doe ik toch liever aan wadwandelen.

  Wat is het daar toch mooi…

  Groet van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.