Het lijken wel Zeeuwen …

Geheel tegen de verwachting in was het vandaag tot dusver prachtig weer. Daarom heb ik vanmorgen eerst maar eens her en der in de tuin rondgekeken

Omdat Piet Paulusma ook ditmaal weer een winter had voorspeld, “waarin we twee lange(re) perioden met echt winterweer en flinke kou krijgen. En waarin we ook voor een of twee langere of kortere perioden op schaatsen komen,” hebben wij de voet en wortels van onze bamboe voorafgaand aan die rommelige horrorwinter voorzien van een lekker warm bladerdek …

Op dit moment is het half januari, putje winter zogezegd, maar niets wijst op winter. Integendeel, de eerste warmterecords zijn her en der alweer op de thermometer verschenen. En dat zal vandaag en morgen niet anders zijn.

Het lijkt ook onze eerste voorjaarsbloeiers wat te warm te worden onder hun dekentje. “Omhoog, omhoog, op naar het licht,” lijkt het devies te luiden. Ze gaan dwars door alles heen. Het lijken wel Zeeuwen …, ze worstelen en komen boven …

46 gedachten over “Het lijken wel Zeeuwen …

 1. OMG, die laatste foto’s, hahahaha geweldig, ja niet dat het al opkomt eigenlijk, maar om te zien wel. De natuur staat voor niets en alles zeg ik altijd, ze geeft en neemt. Alleen wij mensen denken dat wij haar aan kunnen, althans, een aantal van die mensen dan toch. 😉

  Gaat ze echt niet lukken.

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Het kàn natuurlijk nog altijd, en februari is vaak kort maar krachtig als het op winteren aan komt. Maar er echt in geloven doe ik precies toch ook niet meer. Als het tóch gebeurt zal er alleszins wel behoorlijke schade zijn aan reeds uitlopende planten.

  Geliked door 1 persoon

  • Het kan zeker nog wel even winter worden, dat hebben we eind februari-begin maart 2018 wel gezien. Maar voorlopig lijkt het er nog niet op. Januari kunnen we in elk geval afschrijven, wat februari gaat doen moeten we maar afwachten.

   Like

  • Dat was hier ook zo. Een paar jaar geleden hebben we de grote pol ‘wilde’ bamboe die we hadden laten weghalen. De wortels gingen alle kanten op en daar was buurvrouw niet echt blij mee. We hebben nu een lichtere soort, die niet schijnt te woekeren.

   Like

 3. winter dat was vroeger, tegenwoordig hebben we herfst van Oktober tot begin Maart en soms ook af en toe in Mei en Juni nog 🙂 het is helaas niet anders, ik zie ook graag bevroren sloten en meren, en af en toe een flink pak sneeuw, maar het klimaat is te veel opgewarmd vermoed ik?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ziet nattig uit op de foto’s. Het is te vroeg uit grond groeien. Het is zachte winter. Dan groeien sneller uit de grond. Als maar geen vorst krijgt. Dan gaat het fout. Ik zag op de tv al bloesem bloeien. Zo vroeg al. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 5. Fantastisch Jan, hier staan de bloemetjes in mijn gazon ook nog te bloeien, het is uitzonderlijk zacht buiten….
  je houdt je hart vast, want het kan nog zó koud worden, maar eerlijk is eerlijk, wat we nu niet hebben gehad… missen we ook niet 🙂

  “dank je wel” voor je aangename verrassing 🙂 ik ben er verguld mee. ❤

  Geliked door 1 persoon

 6. Menig Zeeuw vraagt zich nu verbaasd af: ben ik dan toch een krokus? Het kan nog best winter worden, dat ben ik met je eens. Grote schaatstochten kunnen we denk ik wel vergeten. Piet P. Ach, hij doet zijn best. Maar een lokale weerman riep gisteren de Wet van Pelleboer in herinnering: we kunnen niet langer dan een paar dagen vooruitkijken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Mee eens, Peter. Ik had hieronder bij een paar reacties al gezegd dat ik februari-maart 2018 nog niet vergeten ben. Lang leek het in niks op winter. Pas op 25 februari had ik hier de eerste matige vorst. Een week later kon er begin maart hier en daar op sloten en plassen een dag of 2, 3 worden geschaatst. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.