Stormschade en oude druppels

Het is hier vandaag nog niet echt droog geweest, toch heb ik me tussen de buien door even in de tuin gewaagd om te kijken of er nog een aardig plaatje te scoren was. Dat viel weer lelijk tegen. Het waait nog steeds zo hard dat er geen druppel aan een takje of twijgje blijft hangen. De enige druppels die ik kon kieken, waren die op een paar door regen en wind gevelde krokussen. De komende dagen maar eens zien hoe veerkrachtig krokussen zijn … …

En dan prijs ik me in zekere zin toch weer gelukkig dat mijn weblogs uit de periode maart 2005 – juni 2010 verloren zijn gegaan op het wereldwijde web. De foto’s uit die periode bevinden zich namelijk nog steeds veilig in mijn eigen digitale archief. In donkere tijden als de huidige is het altijd fijn om daar af en toe even op terug te kunnen vallen …

En dus kan ik jullie vandaag laten meegenieten van een paar druppels die op 11 februari 2007 aan een sierlijk krullend takje onder de pergola hingen. Het kan niet missen of we moeten toen een stuk minder wind hebben gehad dan deze week …

27 gedachten over “Stormschade en oude druppels

 1. De krokussen zien er zo wel heel fragiel uit en ik betwijfel of ze hun kopjes weer omhoog kunnen krijgen. Jammer.
  Handig dat je een rijk gevuld archief hebt.
  Ook al zou je oude weblog nog bestaan dan nog zal niemand je beschuldigen dat de foto’s reeds op het www staan. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan soms sta je versteld van het herstellend vermogen van de natuur.
  Fijn hé dat je nog een archief achter de hand hebt en ons zo de sierlijke krullen
  en druppels kan laten zien.

  Hier is het donker aan het worden de wind trekt aan en daarmee komen ook
  de donkere luchten die zich boven zee vormen,

  Het is weer om lekker bij een openhaard te zitten met een warme kop drinken.
  De openhaard moet ik maar van dromen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wie wat bewaart… 😉
  Jammer van de krokus maar daar staan mooie druppels tegenover.
  Het was lekker in de wind te lopen, tussen de (hagel-)buien door. Wel was de regen koud en waren de vlagen loeihard.
  Er is al een nieuwe storm in aantocht.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja Jan, hier liggen de krokussen en de sneeuwklokjes ook plat.
  Je hebt gelijk dat je de mooie druppels uit je archief hebt gehaald en niet van buiten deze dagen.
  Zelfs de dieren willen niet naar buiten met die koude wind.
  We wachten op rustiger weersomstandigheden 😉
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 5. parchtge druppelfoto’s met omgekeerd spiegelbeeld erin….Mijn crocussen hadden zich strategisch opgesteld, veilig tussen de robuste helleborissen. Op dit moment sneeuwt het, dacht ik, maar nee, het hagelt, mooie zachte ronde korrels, echt weer om lekker te koken, boerenkool vanavond.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij hadden gelukkig stormschade opgelopen. Krokussen overleven niet in de storm. Zonde eigenlijk.Zielig om te zien liggen op de tegels. Druppels vielen gisteravond bij ons heel heftig.Bakken kwamen eruit. Nu schijn af en toe bij ons. Wel heftig windstoten. Mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.