Stoarmige moandei

Hopelijk heeft Ciara bij de meesten van jullie weinig of geen schade aangericht. Dat dat niet overal is gelukt, is op het weblog van mijn fotomaatje te zien, daar werd een appelboom wat al te innig geknuffeld door Ciara: ‘Schade door winterstorm Ciara’.

Zelf heb ik gelukkig geen foto’s kunnen maken van stormschade in de tuin. De enige zichtbare schade bestaat uit wat loshangende twijgjes aan de onderkant van het duivennest in de hazelaar. Dat is de moeite van het fotograferen niet echt waard …Stormy Monday - 1

Omdat mijn benen vandaag een draagkracht van naar schatting 0.5 hebben, laat ik het even bij een paar foto’s uit het archief. Deze foto’s heb ik aan de noordkant van de Leijen (Google Maps) gemaakt op een onstuimige dag in februari 2008 …

Buiten is het nog steeds rûzich, binnen is het met bijpassende muziek goed toeven …

42 gedachten over “Stoarmige moandei

 1. Zondag krijgen weer nieuwe storm. Deze storm heet Dennis. Vanmorgen viel bijna op de grond. Zo keiharde wind bij ons. Je hebt mooie foto’s kunnen maken van deze storm. Die durft wel. Muziek is zeker mooi om te luisteren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zonet nog zwaar gedonder en felle lichtflitsen ondergaan, maar nu lijkt de nacht rustig in te gaan.
  Ons huis lijkt stevige funderingen te hebben😉. Net zoals onze bomen en planten.
  Je foto’s zijn prachtig en getuigen van een te natte winter.
  Ik duim dat de benen snel terug op volle kracht lopen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier in het noorden zijn we gewaarschuwd voor een volgende storm, die vannacht en morgenochtend voornamelijk het Waddengebied zal treffen. Daar krijgen wij vast ook nog weer een staartje van mee.
   Met die benen heb ik deze week nog geen haast. Ik vind het belangrijker dat ze weer naar tevredenheid meewerken tegen de tijd dat het weer mooi en lekker weer is. 😉

   Like

    • Garanties voor de toekomst worden nooit afgegeven door MS. Ook rust biedt zeker geen garantie, want waar teveel rust is dreigt roest.
     Het enige waarover ik me dit stormachtige weer boos en bezorgd over maak, is dat grote containerschepen nog steeds de zuidelijke vaarroute boven de Waddeneilanden mogen en kunnen nemen. Er is duidelijk niet genoeg geleerd van de ramp met de MS Zoë vorig jaar. 😦

     Like

      • Nee, het lerend vermogen schijnt b.v. nogal beperkt te zijn, wanneer het gaat om een afweging tussen economische belangen enerzijds en risico’s die met een kwetsbaar natuurgebied anderzijds worden genomen.
       Een alternatief voor een zo optimistisch mogelijke instelling m.b.t. mogelijkheden en beperkingen is er niet. Dan wordt het leven zo donker.

       Like

 3. Ondanks de loden benen heb je hier toch de moeite genomen om sfeervolle foto’s te plaatsen. Blijf nu maar lekker hangen met de beentjes in de lucht. Dat doe ik ook na een kletsnatte zoen van de zee… Ik kwam iets te dicht… Nog een fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan, het is deze dagen ook niks gedaan buiten in de kille, harde wind.
  Maar even binnen weer op “kracht” komen, zodat je na dit onrustige weer je uitstapjes hopelijk weer kan hervatten.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Veel langer hoeft een logje toch ook niet? Alles zit erin: hoe het de storm is verlopen hier, hoe het ’t mij gaat, een aantal begeleidende foto’s en nog een bijpassend muziekje ook. 🙂
   Leuk om te horen dat je de muziek van Cream weet te waarderen trouwens.

   Geliked door 1 persoon

 5. Het blijft nog maar onstuimig. Je hebt weer een mooi bijpassend nummer gevonden.
  Ik dacht aanvankelijk dat we daar toen samen waren, maar ik kan het niet terugvinden in mijn archief. Dan is het toch later geweest dat ik mee was. Ik kan het me nog wel goed heugen.
  Het is in ieder geval een mooie fotoserie.

  Geliked door 1 persoon

  • We schijnen er nog niet helemaal van af te zijn. Op de Wadden in de loop van de avond en nacht weer storm. Daar pakken we misschien nog weer een staartje van mee. Maar voorlopig schijnt de zon weer en dat is toch wel weer lekker.

   Like

 6. ik was op ons Tuincentrum om een rouwboeket te laten maken. Baas Sjraa was bezig het bedrijf weer een beetje toegankelijk te maken, hij had gisteren met blokken beton alles vastgezet en gebarricadeerd.Met het vorderen van de dag vanmiddag toch maar weer alles vastgemaakt.
  Mijn kippenhok op hoge poten staat nog overeind, maar het hele winterdek van tuinkussens en dekzeil is eraf gevlogen. De kippen zelf schijnen het best leuk te vinden, ze kunnen sowieso hard rennen,maar met de wind in de rug lijkt het of ze vliegen. Bets en Bella houden wel van een verzetje.
  Maar de poes vindt het gevaarlijk en vluchtte klepklep gauw weer door het kattenluikje naar binnen . Zo’n storm is al eng genoeg, en die twee rondrennende kippen maken het nog erger.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.