Kleur in coronatijd

De afgelopen weken ben ik me weer eens gaan realiseren hoe blij ik ben dat we in het noorden en meer specifiek in Fryslân wonen. Omdat verreweg de meeste mensen hier goed om weten te gaan met de intelligente lockdown, is het op mijn favoriete plekjes in de natuur de laatste tijd bijna unheimisch stil. Wat een luxe in coronatijden …

Maar ook in ons tuintje is het weer goed toeven met het zonnige weer. De dotterbloem, waarvan ik hier onlangs de knoppen liet zien, staat nu in volle glorie te pronken met zijn felgele bloemen. En met wat manoeuvreren valt er met het geel en het omringende groen een mooie kleurencombinatie te maken met de heksenbol aan de andere kant van de vijver …

 

30 gedachten over “Kleur in coronatijd

 1. Wederom prachtige foto’s, wat jij zegt over de lockdown, misschien is het zo in de natuur gebieden, maar op het dorp en gewoon hier, en zelfs de A7 vanmorgen, ik weet het, het zal gerust normaal drukker zijn, maar ik kwam nog best wat mensen tegen, fietsend, lopend, rennend, joggend, wandelend… en dat voor 10 uur…. Ik was er even op uit dankzij de mist dus…

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig Jan. Kleurrijk. En toch gaat mijn eerste keus naar de zwarte achtergrond, waartegen de gele bloemetjes zo mooi uitkomen.
  Met de heksenbol kan jij heerlijk spelen. Kan je er ook mee toveren? Ik denk dat we allen dezelfde wens hebben nu…..

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ken mijn pappenheimers intussen wel een beetje. Daarom zorg ik er als het even kan voor, dat ik en onderwerp vanuit verschillende hoeken kan presenteren en belichten. 😉
   Als dat toch eens waar was … Als ik met die heksenbol kon toveren, dan had ik aan één wens of toverformule wel genoeg op dit moment.

   Geliked door 1 persoon

 3. Een rijk bezit, dotterbloemen zijn zo prachtig! Hier vlakbij staan een paar pollen te pronken aan de slootkant, maar bij mij willen ze niet. Wel sloot maar te donker, helaas.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik stond net naar de dotters te kijken in het vijvertje en vroeg me af of ze bij jou ook al in vol ornaat stonden te bloeien en kijk… ik word op mijn wenken bediend. Mooi!
  Ik zet de coronatijd maar een beetje stil in mijn hoofd.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.