De stilstand duurt voort

Tegen beter weten in had ik stiekem gehoopt, dat ik over anderhalve week weer naar de kapper zou mogen, maar daar heeft onze Premier in Crisistijd voorlopig opnieuw een streep door gehaald. De situatie in de ziekenhuizen en dan met name op de IC’s stabiliseert zich gelukkig verder. Er is intussen een luchtbrug opgezet om nog meer patiënten vanuit het zuiden over te brengen naar ziekenhuizen in het noorden. Daarmee moet er overal in het land weer ruimte ontstaan voor de reguliere zorg …

Om te voorkomen dat de ziekenhuizen opnieuw overspoeld worden door coronapatiënten worden de maatregelen slechts heel voorzichtig stapje voor stapje afgebouwd. Het begint her en der in de maatschappij echter steeds meer te schuren. De afweging van zorgbelang vs economische belangen gaat steeds zwaarder wegen. Maar zo lang er nog dag en nacht overal in ons land op IC’s zo hard gevochten wordt voor mensenlevens, zal de economie toch nog even moeten wachten …

Vandaag hoop ik een privé-excursie te krijgen op een plekje waar ik mijn hart op kan halen met bloesem, insecten, vogels en wie weet wat nog meer voor moois. Waarschuwingsborden of -plakkaten hoop ik er niet aan te treffen, want die ken ik intussen wel. Waar ik tegenwoordig ook een kuier maak, of het nu in de Ecokathedraal is of in het Weinterper Skar, je kunt er niet meer omheen …

Voorlopig zullen we ons allemaal nog aan de maatregelen moeten houden, want we zijn nog lang niet van COVID-19 verlost. Integendeel, als we niet oppassen, zou het tegen het eind van dit jaar nog wel eens veel erger kunnen worden. Om de situatie beheersbaar te houden hebben we geen alternatief dan heel voorzichtig te zijn tot er een vaccin is. Laten we er om te beginnen met zijn allen voor zorgen dat ook al die zorgverleners op IC’s en corona-afdelingen binnenkort weer eens een paar dagen tot rust kunnen komen.

Tot slot: pas op jezelf en elkaar de komende tijd. Blijf gezond!

44 gedachten over “De stilstand duurt voort

     • Mijn mentale kapstok waaraan het hele jaar opgehangen is, een maand met de camper rondzwerven in Frankrijk, zou vandaag van start gaan. (hm, daar is iets fout met die zin, een kapstok gaat niet van start maar goed, je begrijpt wel wat ik bedoel). Ik heb het er moeilijk mee dat we nu thuis moeten blijven en dat we geen zicht hebben op wat het zal worden dit jaar. En daar word ook ik niet vrolijker van. Maar ik doe m’n best. Net zoals jij.

      Geliked door 1 persoon

       • Ik vind dat dat kille gevoel wel een beetje goedgemaakt wordt door alle inventieve en warme initiatieven die genomen worden, en de kleine attenties die veel mensen elkaar bezorgen. Maar ja, het is inderdaad wel afstandelijk en kil. We beseffen nu pas hoezeer we die nabijheid nodig hebben. Ik ben blij met mijn partner en 1 dochter in huis, maar ik mis mijn andere kinderen en mijn kleindochters ongelooflijk. We hebben dan nog het geluk dat we niet ver uit elkaar wonen en dat ik eens aan het hek kan gaan zwaaien en babbelen, maar wat zou ik ze graag eens fijnknijpen in mijn armen en die perzikhuidjes voelen 🙂

        Geliked door 1 persoon

 1. Ik ben erg benieuwd naar jouw prive wandeling, en wat je mee terug brengt 😀

  Wat betreft de natuurgebieden, ja, Jan, blijf weg van de freulevijver… met bosjes komen ze daar tegelijk aan, althans, zo lijkt het, of ik trek het aan of zo, ik start waar dan ook, alleen.. binnen no time, echt no time… met hordes tegelijk 😦

  Dan ga ik maar weer… stay safe…

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Afanja,

  ja… het is goed te doen met dit mooie weer.
  Heb wel wat binnenklusjes, maar ik kom er niet toe. Hup! Naar buiten!
  Gelukkig mogen we dat. ben ik heel blij mee…

  Zonnige groet van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit blijft zo. 1,5 afstand houden. Zk hebben zeker druk. Petje af. Het moet wel aanvaarden. Het is niet anders. Even vol houden. Vogel heb jij mooie foto kunnen maken. Zorg goed voor elkaar!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het gaat een beetje de goede kant op, maar we moeten een lange adem hebben. ‘Beter te voorzichtig nu, dan spijt achteraf.’
  En zoals je hierboven (of hieronder) al schreef, met dit weer is het ook een stuk makkelijker te leven dan met anderhalve maand grijs en regenachtig weer. Laten we het dan maar van de zonnige kant bekijken.
  Het is een ander verhaal als je een geliefde hebt verloren aan dat vermaledijde virus. 😥

  Ik heb vandaag geen plakkaten gezien, ook wel eens lekker.

  Het vogeltje is een boompieper. Mooi!

  Geliked door 1 persoon

 5. Het was te verwachten.Misschien zou knippen e.d. geen kwaad kunnen met de plannen van kappers, ze lijken het goed voor elkaar te hebben.
  Maar inderdaad, voorzichtigheid is verstandiger.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, we zouden natuurlijk het liefst allemaal veel meer vrijheid willen. Maar daar zijn we gezien de ontwikkelingen en de aantallen mensen die nu nog op de ic liggen nog niet aan toe. Want o wee, als het virus nu snel weer opnieuw om zich heen grijpt. Dan zijn we weer terug bij af.

   Geliked door 1 persoon

 6. Behorend tot de risicogroep durven we geen risico’s te nemen en dat zal dan nog maanden en maanden duren.
  Vooral het niet kunnen ontmoeten van kinderen en kleinkinderen gaat zwaarder wegen.
  Maar dank zij de tuin en alles wat zich daar afspeelt blijven we op stemming. De natuur leidt af en troost.
  Ik had een paar dagen de schaar in mijn haar gezet: aan de achterkant met name – daar wonen toch geen mensen 😉
  Een hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Gelukkig heb jij je tuin, Zem, en daar zal het nu zeker ’s middags goed toeven zijn.
   Ik neem ook geen risico’s. De enige persoon die ik buitenshuis spreek en tot op anderhalve meter benader, is mijn fotomaatje. Daar heb ik vandaag een paar uurtjes heerlijk in de tuin onder de bloesem gezeten. In de omringende natuur kom ik de laatste weken vrijwel niemand tegen. Bij het passeren beantwoorden de meeste wandelaars mijn gebruikelijke vriendelijke vriendelijke groet vaak niet eens tegenwoordig..
   Groeten en fijne avond.

   Like

 7. Die (prachtige) eenzame vogel in de zon, getuigt hoe ik me hier voel…. (Het woord tussen haakjes geldt enkel voor de vogel)
  Lang heb ik me recht gehouden door te leven van dag tot dag, nu hoor ik te vaak onheilspellende berichten naar de veel te lange toekomst toe, en dat zorgt hier soms voor opstoten van angst. Maar ooit, ja ooit komt het goed.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mijn klein dochter in de armen nemen zal nog wel even duren schat ik zo… Daar heb ik dan ook de meeste moeite mee. Maar het risico is voor ons te groot. Ik hou me dus netjes aan de maatregelen. En ach, de tondeuse erdoor vind ik ook prima…
  Ik wens je veel plezier vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 9. Zo is het Jan… we kunnen niet anders. Ondertussen zoeken we verstrooiing en troost in de mooie, eenvoudige dingen van het leven, in de natuur. Een geluk dat we dat kunnen.
  Prachtige foto van het vogeltje tegen de blauwe hemel.

  Like

 10. Inderdaad Jan… Heel mooi verwoord… Als geen ander weet ik hoe het is hier… Er zijn al veel buren ontvallen de laatste week… We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn… Dus ook van deze kant…. Zoorg goed voor elkaar…. En blijf op een gezonde afstand…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.