Meneer Merel gaat in bad

Vorige week schreef ik hier al dat de merels de laatste dagen weer opvallend actief waren in de tuin. Ik had me vrijdag aan het eind van de middag nog maar nauwelijks met mijn camera teruggetrokken achter het fietsenhokje, toen de heer Merel op de klimop neerstreek. Een tijdlang bleven we allebei waar we waren. Een paar maal pikte de merel een besje van de klimop, beide keren was ik te laat met de foto …

Na enkele minuten verhief meneer Merel zich van zijn plekje. Hij vloog onder de pergola door en landde in een ondiep gedeelte van de vijver. Terwijl we elkaar voortdurend in het oog hielden, begon hij daar uitgebreid te badderen. Daarna vloog hij naar een boom bij de buren, waar hij zijn verendek in de late middagzon liet drogen …

Deze slideshow vereist JavaScript.

Aan het eind van de sessie draaide hij zich om voor een laatste portretfoto…

38 gedachten over “Meneer Merel gaat in bad

 1. Ik zit hier te glimlachen, prachtige serie heb je kunnen maken. Eerst langzaam laten gaan, dan telkens sneller, dan is het net een minifilm 😀

  Hier zitten de pimpelmezen te badderen op de omgekeerde tafel waar nu regenwater in staat, ideaal, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. De merels zie ik hier laatste tijd ook niet meer zoveel want die zat altijd elke morgen beneden bij buurman in boom te fluiten zo vroeg en dat was dan mijn wekker. Vond het gezang altijd zo gezellig klinken. Mooie foto’s nam je mee waar ik met plezier naar heb gekeken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat is dit toch leuk he, gewoon heerlijk de merel volgen en kijken hoe hij lekker aan het badderen is. Ik heb “onze” merel nog niet echt horen zingen, wel een klein probeersel maar niet in volle glorie, dat is ook weer iets om naar uit te kijken. Voor mij tenminste….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.