Vaccineren? Ik zeg doen!

De keren dat ik in een kerk kom, zijn op één hand te tellen. Maar zaterdagochtend heb ik met alle plezier een uitzondering gemaakt. De huisarts had de kerk tegenover de huisartsenpraktijk afgehuurd t.b.v. de COVID-16 vaccinaties … Ik kan niet anders dan zeggen dat het uitstekend georganiseerd was. Een kwestie van aanmelden, gegevens checken, doorlopen en prikken maar. Zomaar klaar …

De verplichte 15 minuten wachttijd na afloop van de prik kon in de grote zaal worden doorgebracht. Bij binnenkomst werd je gewezen op een scherm voor in de zaal, waarop de tijd van binnenkomst en je geplande vertrektijd te zien waren. Ik besloot vooraan plaats te nemen, zo vaak kom ik er tenslotte niet …

Gisteren kon ik de hele dag nauwelijks op mijn benen staan, ik was zó vreselijk moe. Maar goed, dat is één van de belangrijkste kenmerken van mijn MS. Vermoeidheid speelt me eigenlijk elke dag parten, de dubbele vermoeidheid van gisteren maakt in elk geval duidelijk dat ik geen placebo heb gekregen …

Op dit moment voelen mijn benen in ieder geval al weer wat beter aan dan gisteren. Ik ben er bij mee!

38 gedachten over “Vaccineren? Ik zeg doen!

 1. Heel tof dat je de eerste prik hebt gekregen, de neven effecten neem je er gewoon bij (zo denk ik er ook over).
  Ook ik wacht met (enig) ongeduld op de bevestiging van de eerste vaccinatie afspraak. Als diabetes patient krijg ik zogezegd voorrang, maar daar merken we hier weinig van… In Belgie verloopt alles een beetje schever hé ? 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat je de eerste vaccinatie hebt gehad. Jammer dat Aafje nog moet wachten.
  Je hebt kerken met sufferige uitstraling dan deze, hoewel het daar natuurlijk niet om gaat, het oog wil ook wat. 😉 Er staat zelfs een vleugel.
  Gelukkig dat je je vandaag wat beter voelt. Mijn wederhelft heeft vandaag juist wat meer last dan gisteren.
  Het kan me niet snel genoeg gaan met het vaccineren van onze medemensen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn dat je al een vaccinatie kreeg. Mijn echtgenoot is volgende week ook al aan de beurt. Ik hoop dat het voor mij ook niet al te lang meer duurt.
  Gelukkig voel je je al wat beter Jan. Van die nevenwerkingen hou ik niet, maar het hoort er nu eenmaal bij. Corona krijgen lijkt me veel enger.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat laatste maakte dat ik geen moment getwijfeld heb aan de vaccinatie. De risico’s van corona zijn vele malen groter. Een paar dagen extra vermoeidheid zijn me toch al niet vreemd, en dat was ook de enige bijwerking die ik gemerkt heb.
   Mooi dat de kapitein volgende week zijn eerste prik mag halen, hopelijk volg jij snel.
   Aafje heeft vanavond een afspraak kunnen maken voor 6 mei. Stapje voor stapje komen we er wel. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Geprikt en meteen gezegend, beter kun je niet hebben. 😀
  Hier organiseerde de GGD het in een van de kerngemeentes, ging ook van een leien dakje. Grote sporthal, ruim voldoende loketten, beetje kletsen in het na-kwartiertje-zonder-mondkapje.
  Niets gemerkt van wat dan ook, ook geen vermoeidheid.

  Geliked door 1 persoon

  • Ach, waar je hem ook gekregen hebt, hij zit erin en daar gaat het om. Wij moesten bij het napraat-kwartiertje het mondkapje ophouden, maar zelfs dat vond ik geen enkel probleem. Ik heb de ergste vermoeidheid intussen ook wel gehad, geloof ik. Vanmiddag zijn we alweer even samen in de tuin bezig geweest. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 5. blij voor jou Jan..

  zelf heb ik vorige week mijn eerste prik gekregen en veel last heb ik er niet van gehad ..

  hier was het in een grote sporthal, die met het openbaar vervoer in feite niet te bereiken was

  anders wat er niets op aan te merken

  prettige dag

  Geliked door 1 persoon

 6. Top. Klinkt als goed georganiseerd. Ik heb diep respect voor onze huisartsen. We kunnen kijken naar wat beter had gekund ( en oh wat zijn wij nederlanders daar goed in) en wat goed gaat. Als ik het vergelijk met mijn vriendin in Spanje, heb ik het niet zo slecht.

  Geliked door 1 persoon

  • Het was uitstekend georganiseerd, ik heb de medewerkers dan ook gecomplimenteerd en bedankt voor hun inzet. Maar verder rammelt die hele vaccinatiestrategie natuurlijk aan alle kanten. Mijn eega, die toch een paar jaar ouder is, moet worden gevaccineerd bij de GGD. Dat kan nog best een week of 4 duren. Ze hadden de huisartsen er veel eerder en breder bij moeten betrekken, naar mijn idee. Maar goed, ik kan in elk geval weer vooruit kijken.

   Geliked door 1 persoon

  • Natuurlijk, iedereen is daar vrij in. Maar ik kan me die vrijheid niet permitteren. En ik hoop toch wel dat 75-80% van de bevolking zich wel laat vaccineren, want anders schiet ik er nog niet zoveel mee op..

   Like

 7. Ik mocht met mijn bijna 65 jaar naar het plaatselijke Jongerencentrum. Alle huisartsen in Amsterdam-ZuidOost hebben de vaccinatie gezamenlijk georganiseerd. Precies zoals jij dat beschrijft, laat de huisartsen deze prikactie maar organiseren. De deskundigheid en ervaring benutten dat is wat er nodig is voor de bestrijding van de Corona pandemie. Maar voor onze minister-president en de verantwoordelijk vakminister blijft dat een moeilijke zaak. Broddelwerk en voortduren laveren tussen eigen ideeen en de professionele adviezen blijft het credo in Den Haag.

  Ook voor mij 2 dagen van lamlendigheid. Maar dat heeft met mijn gezondheid minder vervelende consequenties.

  Nu maar uitkijken naar een grote dekkingsgraad van vaccinaties in Nederland.

  Optimistische groet,

  Geliked door 1 persoon

  • De redenatie van de heren in Den Haag lijkt er één te zijn van ‘Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan!?’ En dat geldt niet aleen voor het vaccineren, maar voor het hele coronabeleid. Die testevenementen ter waarde van bijna 1 miljard, dat is toch een gotspe op deze manier!?
   Maar goed, laten we hopen dat er de komende tijd wat snelheid in het vaccineren komt!

   Like

  • De kerk verdient alleen een paar centen aan de zaalhuur. Het gebouw van de huisartsenpraktijk is er met smalle gangen en kleine wacht- en behandelruimten niet op toegerust om de vaccinaties te kunnen doen.
   Ik zal duimen dat er deze week voor jou ook een prik overblijft! 🙂

   Geliked door 2 people

 8. Blij voor jou, en helemaal mee eens. Ik twijfel ook niet hoor, niet in het minst. Hopelijk ben je snel weer hélemaal gerecupereerd, maar het is in ieder geval “voor de goede zaak” dat je je wat minder voelt nu.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hopelijk zijn de ergste symptomen nu voorbij Jan! Nog een tweede prik en je kan iets geruster door het leven, al zullen we altijd voorzichtig moeten blijven! Ik overleefde twee keer kanker met uitzaaiingen, maar ben sinds 2009 goed, als risico patiënt met suikerziekte krijg ik op 28 april as mijn eerste prik, niet in een kerk, maar in Flanders Expo…. de naam doet me akelig denken aan Flanders Fields…. het ga je goed Jan!

  Geliked door 1 persoon

  • De rekensom lijkt me niet zo heel moeilijk, de risico’s van een vaccinatie zijn een stuk kleiner dan het oplopen van Corona met alle risico’s en bijwerkingen van dien. Ik kan me voorstellen dat jij er ook naar uitkijkt naar de eerste prik om straks weer wat meer bewegingsvrijheid te krijgen. Dat beeld van Flanders Fields zou ik maar even proberen uit je gedachten te zetten. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.