Tuinklussen (1)

Ergens in oktober vorig jaar vonden twee van de schuttingdelen in onze tuin het na 25 jaar welletjes. Op zich niet zo’n probleem, want de buren hebben aan hun kant een eigen schutting opgetrokken, toen ze hier een jaar of 8 geleden kwamen wonen. Maar onze tuin is er met het zicht op een stuk zwart zeil en de restanten van de palen niet fotogenieker op geworden. In de winterperiode heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om dat buiten beeld te houden, nu laat ik het een keer vol in beeld zien …

Gelukkig heb ik een ontzettend handige zwager, die ons bij dergelijke klussen graag uit de brand helpt. Vorige week lukte het hem om een paar middagen voor ons vrij te maken. In plaats van een paar nieuwe houten schuttingdelen, hadden Aafje en ik ditmaal gekozen voor een constructie met betongaas en heidematten …

Met een paar nieuwe hardhouten palen en het gaas zag het er een paar uur later al heel anders uit …

De volgende dag werden de heidematten aan het gaas bevestigd …

Op mijn verzoek was mijn zwager ook nog wel genegen om het deel van de boomstam dat in maart was blijven staan, nog wat verder in te korten. Daar had ik intussen namelijk ook plannen mee. Morgen het vervolg van deze tuinklussen …

Maar eerst nog even dit …

In het nest van het zeearendkoppel in de Alde Feanen zijn afgelopen weekend twee pluizige grijze kuikens uit het ei gekropen. Ze lijken de ouders nu al luid piepend het vlees uit de snavel te trekken. Je kunt ze hier live volgen:

Zeearend

28 gedachten over “Tuinklussen (1)

 1. Mooi werk van je zwager ! Zo’n Bob de bouwer mensen zijn echt wel hun gewicht in goud waard 🙂
  De zeearend life camera is geweldig ! Beschuit met muisjes is top om te zien.
  Heel mooi toch, hoe we met moderne digitale technieken deze machtige vogels van nabij kunnen zien !

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn zwager heeft altijd bij de marine gewerkt. Die mannen hebben een vroegtijdig pensioen, en dus veel vrije tijd. En dan is het natuurlijk mooi als zo’n man zich vervolgens kan uitleven met zijn hobby: klussen. Hij blij, wij blij (en diverse andere mensen ook).

   We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar eindelijk zijn er nu een paar eieren van de zeearend uitgekomen in de boom waar de camera hangt. Ik vind het nu al prachtig, en ik kijk ernaar uit om ze te zien groeien. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Mariniers hebben zeker recht op een vroegtijdig pensioen, ze hebben er heel hard voor gewerkt.
    Dat zo’n gezonde én sterke man je met plezier kan helpen bij de zware klussen in je tuin/huis,
    dat is heel mooi meegenomen natuurlijk 🙂
    De link naar de zeearend online camera is bewaard in mijn natuur/vogels online links, zodat ik er altijd naartoe kan ‘surfen’ 🙂

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.