Tuinklussen (2)

Nadat mijn zwager het zware werk had gedaan, konden Aafje en ik beginnen met de finishing touch. Om te beginnen werd de heksenbol weer op zijn plek gezet. Aafje verrichtte nog wat snoeiwerk rondom de hazelaar …

Daarna gaven we een paar stukken boomstam van de in maart gevelde hazelaar een plekje in de tuin. De tuin heeft die hazelaar jarenlang gevoedt, nu is het tijd voor de restanten van de boom om wat terug te geven …

En zo had het geheel vanaf het terras alweer een heel ander aanzien gekregen …

Ook van dichterbij ziet het er achter in de tuin weer een stuk beter uit nu de erfscheiding opnieuw is opgetrokken. Op de afgezaagde stammen van de hazelaar die zijn blijven staan, heb ik op provisorische wijze een voederplek voor de vogels gemaakt. Daar heb ik nu ook vanaf het terras en vanuit huis mooi zicht op …

En zo ziet het er ’s avonds uit. Laat maar komen die mooie, lange zomeravonden …

32 gedachten over “Tuinklussen (2)

  • Werk is nog altijd mooi om naar te kijken, dus daar heb ik het eigenlijk bij gelaten. Het werk werd vooral gedaan door mijn zwager. Ja, er liggen nu twee stukken van de stam in de tuin om het insectenleven te bevorderen en het laatste stuk kon mooi als voet voor een vogelbadje dienen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Die matten geven een natuurlijke sfeer aan de tuin.
  Goed idee om die boomstam daar neer te leggen. Wij zijn dat ook zo gewend. Reken maar dat daar straks de mooiste korstmossen op groeien en beestjes hun plekje gaan zoeken.
  En jullie zijn lekker creatief geweest om daar een voederplekje te creëren. Dat wordt vast gewaardeerd door onze gevleugelde vriendjes. En jij bent al lang blij dat je de appel niet zelf hoeft op te eten. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat goed om zo samen te doen en wat knapt het op, daar heb je weer jaren plezier van en kan je ervan genieten. Super van de zeearenden dat gaat helemaal goed, ik hoop ze ook een keer te zien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Alles is weer “spic en span”…..nu kunnen jullie weer genieten….als ten minsten het zonnetje wil komen…..
  maar ik neem aan dat dat goed komt…..zo als elk jaar… 😎

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig gedaan Jan en die boomstammen, daar komen kevertjes en zo op af, en daar zien we vást prachtige macro opnamens van wil ik denken,

  Tof dat je de app hebt,
  ik hoop alleen dat je ‘m weinig nodig hebt 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Klein maar fijn, zeg ik altijd maar van onze tuin.
   Aafje kan niet wachten om naar het tuincentrum te gaan voor wat planten langs de rietmat. Maar ze heeft me beloofd te wachten tot half mei. Gisteren was het hier heerlijk en hebben we heerlijk buiten gezeten, vandaag is het weer een stuk kouder en we krijgen weer nachtvorst. Alle tijd nog voor nieuwe planten.

   Like

Reacties zijn gesloten.