Tuinklussen (2)

Nadat mijn zwager het zware werk had gedaan, konden Aafje en ik beginnen met de finishing touch. Om te beginnen werd de heksenbol weer op zijn plek gezet. Aafje verrichtte nog wat snoeiwerk rondom de hazelaar …

Daarna gaven we een paar stukken boomstam van de in maart gevelde hazelaar een plekje in de tuin. De tuin heeft die hazelaar jarenlang gevoedt, nu is het tijd voor de restanten van de boom om wat terug te geven …

En zo had het geheel vanaf het terras alweer een heel ander aanzien gekregen …

Ook van dichterbij ziet het er achter in de tuin weer een stuk beter uit nu de erfscheiding opnieuw is opgetrokken. Op de afgezaagde stammen van de hazelaar die zijn blijven staan, heb ik op provisorische wijze een voederplek voor de vogels gemaakt. Daar heb ik nu ook vanaf het terras en vanuit huis mooi zicht op …

En zo ziet het er ’s avonds uit. Laat maar komen die mooie, lange zomeravonden …

32 gedachten over “Tuinklussen (2)

  • Werk is nog altijd mooi om naar te kijken, dus daar heb ik het eigenlijk bij gelaten. Het werk werd vooral gedaan door mijn zwager. Ja, er liggen nu twee stukken van de stam in de tuin om het insectenleven te bevorderen en het laatste stuk kon mooi als voet voor een vogelbadje dienen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Die matten geven een natuurlijke sfeer aan de tuin.
  Goed idee om die boomstam daar neer te leggen. Wij zijn dat ook zo gewend. Reken maar dat daar straks de mooiste korstmossen op groeien en beestjes hun plekje gaan zoeken.
  En jullie zijn lekker creatief geweest om daar een voederplekje te creëren. Dat wordt vast gewaardeerd door onze gevleugelde vriendjes. En jij bent al lang blij dat je de appel niet zelf hoeft op te eten. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Klein maar fijn, zeg ik altijd maar van onze tuin.
   Aafje kan niet wachten om naar het tuincentrum te gaan voor wat planten langs de rietmat. Maar ze heeft me beloofd te wachten tot half mei. Gisteren was het hier heerlijk en hebben we heerlijk buiten gezeten, vandaag is het weer een stuk kouder en we krijgen weer nachtvorst. Alle tijd nog voor nieuwe planten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.