Een mus in de bloesem

“Alles is raar dit jaar. Zelfs onze 76e Nationale Bevrijdingsdag zullen we dit jaar zoveel mogelijk in eigen huis en tuin moeten vieren. Het wordt een viering in beperkte vrijheid. Geen festivals, geen optochten met oude legervoertuigen en geen vuurwerk,” schreef ik vorig jaar op 5 mei.

Ik had toen niet verwacht dat we 12 maanden later nog in vrijwel dezelfde situatie zouden zitten. En ik kan ook niet zeggen, dat ik er erg blij mee ben. Maar hé, kom op … Dan vieren we Bevrijdingsdag toch gewoon volgend jaar weer op grootse wijze met zijn allen …!?

Vorig jaar heb ik Bevrijdingsdag hier op bescheiden wijze gevierd met wat vrolijke oranje bloemen. Die had ik in dit koude voorjaar niet voor handen, maar er valt nu toch ook wel het één en ander te genieten, als je het maar wilt zien. Wat te denken van de bloesem van de buurvrouw waar wij elk jaar ook van mogen genieten … Precies een week geleden viel mijn oog bijvoorbeeld ineens op een mus die met zijn kopje in die bloemen dook. Toen ik inzoomde, kon ik zien dat hij van de zaadjes in de bloem zat te snoepen …

Maar ja, ieder voordeel heb zijn nadeel … Met de stormachtige wind van de afgelopen dagen waaien de bloemen in grote trossen naar beneden. De meeste zijn daarbij vrij hinderlijk, maar af en toe valt ook daar wel van te genieten. Dit trosje in het vogelbadje vond ik bijvoorbeeld toch wel erg decoratief …

42 gedachten over “Een mus in de bloesem

 1. Pingback: De boom van de buurvrouw | Afanja's Weblog

 2. Such fun captures, Jan. Especially when you don’t have to go far:) This spring I did exactly the same, capturing my neighbors white spring blossoms, but no birdie, lol!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jullie treffen het maar met de prunus van de buurvrouw. De foto’s van de mus in de prunus zijn voltreffers. Terecht dat je deze feestelijke foto’s vandaag laat zien.
  Met de bloemen in de waterschaal heb je zo maar een stukje wellness in je eigen tuin. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan wat een mooie serie foto’s van het musje en wat is die bloesem van de prunus prachtig.
  En de decoratie van de bloesem is ook prachtig hebben de vogels een geurend bad. 😉

  Nog een fijne dag

  Geliked door 1 persoon

 5. Je bloesems zijn geweldig! En dat musje is een serieuze extra. Heb liever deze roze bloesems dan oranje, dat koningsgedoe zegt me niet veel 😛. Maar de bevrijding vieren weer ‘in ons kot’ is abnormaal… wij moeten nog een paar dagen wachten op die bevrijding.

  Geliked door 1 persoon

 6. heerlijk jan dat musje,
  dat vind ik feest,
  de dag zelf doet me niet zoveel, ik vier elke dag vrijheid,
  maar waar het voor staat vind ik wel dat we dat in ere moeten houden,

  dat lieve mussenkind, kwam vást langs om jou t e plezieren 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was ook heel blij met dat musje. Ik wist ook meteen dat die op Bevrijdingsdag hier een plekje zou krijgen. Bevrijdingsdag is voor mij verreweg de belangrijkste feestdag van het jaar. Ik vind het ook een schandaal dat dit niet jaarlijks een vrije dag voor iedereen is en Koningsdag wel.

   Like

 7. ha Afanja,

  wat een mazzel… dat musje.
  Ik vind het echt heerlijk om te zien

  En ik vier 5 mei… altijd al op mijn eigen manier.
  Nooit met POP of weet ik wat.
  Gewoon… thuis , in de tuin of wandelend door de duinen…

  Vrijheid!
  Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • De tijd dat wij jaarlijks naar het Bevrijdingsfestival gingen, is bij ons ook al een jaar of wat geleden. Eens in de 5 jaar vind ik het nog altijd mooi om ‘ochtends even naar de optocht met oude legervoertuigen en de laatste veteranen te kijken. ’s Middag ben ik daarna graag in de natuur of lekker in de eigen tuin. Vandaag blijf ik lekker binnen, het is me echt te koud voor de natuur nu.

   Geliked door 1 persoon

   • En óf het gisteren kiud was! Ik was vernikkeld… moest een heel eind fietsen naar de priklokatie voor mijn tweede prik.
    Daarna werd ik maar niet warm.
    Heb thusi de grootste pot thee gezet, die ik had.

    Groetjes!

    Geliked door 1 persoon

 8. Daar word ik zo vrolijk ervan. Mooie bloesems met mus erin. Echt schitterend om te zien Jan. Dan op Bevrijding dag. Dit maakt je gelijk dag goed. Fijne dag Jan.

  Geliked door 2 people

 9. Dit jaar geniet ik dubbel van de prachtige bloesems overal, ook fotogeniek in je waterbadje. En dan die mussen💛, je ziet ze nog zo weinig tegenwoordig.

  Ondanks het herfstig weer, voel ik me herleven en besef ik dubbeldik dat ik de coronatijd toch vaak heel belastend en donker heb ervaren. Maar met dank aan de vaccins gaat het de goede richting uit. Het maakt me blij!

  Geliked door 1 persoon

  • Volgens mij kunnen we dit jaar vanwege de kou veel langer genieten van de bloesems en het frisse groen aan bomen en struiken. Aan mussen hebben we hier nog nooit een gebrek gehad. Ik houd van hun vrolijke gekwetter in de hulst bij de buren schuin achter ons.

   Het herfstige weer houdt mij de laatste tijd teveel binnen. Ik wacht op wat warmer weer, voordat ik me weer wat vrijer zal voelen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 10. Prachtig die bloesems maar ze zijn zo vergankelijk…. en de afgevallen bloesemblaadjes zijn niet altijd even geliefd 😉
  De mus wist het blijkbaar ook heel erg te waarderen en vond er zelfs wat eetbaars.

  Geliked door 1 persoon

  • Ach, alles is betrekkelijk. Op de blaadjes waar nu die boom met zijn rijke bloesem staat, daar stond ooit een grote kastanjeboom.. Daar hadden we drie keer per jaar last van, dus doe me dan maar een weekje last van wat afgevallen bloesem. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.