32 gedachten over “Zomer 2021

 1. Hier is het niet minder Jan…
  Gisteren stond een stuk van de E40 (ergens tussen Brussel en Aalst) onder water…
  met als gevolg km lange files omdat geen enkele auto erdoor kon.
  Soms hoor ik mensen vertellen over toevalligheden… ik geloof al lang niet meer in zoveel toeval.
  Het klimaat is wereldwijd aan het veranderen, zoveel is zeker… 🙄

  Geliked door 1 persoon

 2. Lol, nee stabiel is het nog niet. Die beesten met hun kont naar de regen. 🙂 Niet zo lang geleden wandelde ik door bui-weer en ik deed precies hetzelfde. Maar vandaag even op wandel (dank Marylou voor de uitdrukking) en het was heerlijk weer, helemaal niet koud, korte broek en zelfs wat zon op de kop. Wél paraplu mee vanzelf.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ze keren overduidelijk de wind en de regen de rug toe!
  Ik ben blij met de regen, maar een beetje stabiel en rustig zomerweer, met temperaturen rond de 20 graden: als dat nog zou kunnen…
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Met regen op zijn tijd ben ik ook wel blij. Maar van de manier waarop de regen de laatste tijd af en toe naar beneden komt, word ik een stuk minder vrolijk. Ruim 2 weken geleden hadden we hier een bui met ruim 40 mm in een uur, die badkamer en toilet blank zette. Gisteravond was het weer raak met een bui die in korte tijd 20 mm water bracht, en weer konden we dweilen. En de gemeente trekt zich van klachten niks aan. 😦

   Like

   • Het was vreselijk. Hier ook hoor! Toch geen water binnen?
    Eerst hield de regen op het dakraam ons wakker, daarna werden we gewekt door een laag overvliegende helicopter met zoeklichten – en dat gedurende uren. We dachten aan een MOB (man overboord). Deze ochtend vernamen we het trieste nieuws dat een nachtelijke zwemmer van amper 23 is verdronken in Cadzand. Zijn lichaam is aangespoeld rond 7 uur hier in Breskens. Heel triest. Het gebeurt ieder jaar weer.

    Geliked door 1 persoon

    • Tot nu toe blijft het beperkt tot omhoog komend water in badkamer en toilet. Maar dat maakt het niet echt minder vervelend.
     Ik las het op Twitter van vanmorgen. Altijd triest dat soort verhalen van jonge mensen die verdrinken. In Leeuwarden is vorige weekend weer een jongen van 19 verdronken in een van de grachten. Ook dat gebeurt te vaak. Veel gehoorde oorzaak: na een avondje stappen even moeten plassen en dan bij de gracht staand het evenwicht verliezen. Voeg daar het feit bij dat er weinig of geen hulpmiddelen aanwezig zijn om tegen zo’n steile kademuur weer op het droge te kunnen klimmen.

     Like

Reacties zijn gesloten.