Vlinders in de Ecokathedraal

Ik had geen beter plekje kunnen treffen om mijn onderdanen even weer wat rust te gunnen. Scheef achter me stond op een paar meter afstand een plant te bloeien waar het een komen en gaan was van vlinders. Ik hoefde alleen maar naar de hoek van het muurtje te schuiven en me een kwartslag te draaien om lekker in de zon zittend een heerlijke serie vlinderfoto’s te kunnen maken. Mijn tot nu toe zeer matige vlinderjaar werd hier in één keer goedgemaakt …

Om te beginnen een vlinder die ik in de tuin ook nog wel eens voorbij zie komen, het geaderd witje. Maar ook een dagpauwoog wilde zijn kleurenpracht wel even showen …

Dan een paar foto’s van de vlinder die op de laatste foto van gisteren zo sierlijk achter een bloem zat. Het landkaartje is een vlinder die ik maar weinig zie, maar morgen komt hij hier nogmaals voorbij …

De citroenvlinder is in het recente verleden vaak jaarlijks de eerste vlinder geweest die ik op de foto kon zetten. Dit jaar pakte dat wat anders uit, maar ik heb hem in elk geval weer in beeld kunnen vangen …

 • wordt vervolgd

37 gedachten over “Vlinders in de Ecokathedraal

 1. Pingback: Vlinders rond de kaardebol | Afanja's Weblog

 2. Mijn indruk is dat er hier bij ons meer vlinders zijn dan de vorige jaren…
  Vooral Atalanta vlinders zie ik veel, koolwitjes met mate en een handvol dagpauwoogjes.
  Die citroenvlinder zie je soms bijna niet zitten, wat een fantastische camouflage kleuren hebben die hé ?
  Je hebt daar best wel een mooi plekje gevonden in de Eco kathedraal 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zie dit jaar bij vlagen meerdere vlinders. Zon en beplanting spelen een grote rol, denk ik. Onze tuin heeft nog altijd veel schaduw en te weinig bloemen die vlinders aantrekken. Bij de viering van de verjaardag van onze jongste kleinzoon wemelde het vanmorgen van de vlinders (veel exemplaren van de kleine vos, atalanta en dagpauwoog). Dat was de derde keer in korte tijd, dat ik veel vlinders bijeen zag.

   Geliked door 1 persoon

     • Je hebt zeker groot gelijk Jan !
      Maar er is één ding dat me dwarszit, dat wil ik hier toelichten…
      Meer en meer ervaar ik reacties van mensen die niet willen geloven dat er een ‘klimaatopwarming’ bezig is…
      Die stupide ontkenning verontrust me meer en meer 🙄
      Gaan we een rampage over ons heen krijgen door onze pure domheid of door het platte populisme dat hedendaags hoogtij viert ?

      Geliked door 1 persoon

      • Die geluiden komen voor een belangrijk deel uit dezelfde hoek als de corona-ontkenners. Er is vermoedelijk een flinke (internationale) fake news lobby actief. Maar tegelijkertijd denk ik dat het een relatief kleine minderheid is, die met luide stem roeptoeteren. Minstens zo zorgelijk vind ik opnieuw de eerste reacties van de grootste vervuilers en van leden van ons in staat van ontbinding verkerende kabinet.

       Geliked door 1 persoon

  • Het is een bijzonder vlinderjaar, naar mijn idee. Tot een week of drie geleden had ik nog bijna geen vlinders gezien. Toen viel ik samen met mijn fotomaatjes in een berm met mijn neus in de boter rond een paar pollen kattenstaart en Jakobskruiskruid. Daarna kreeg ik deze traktatie in de Ecokathedraal en vanmorgen vierden de vlinders een feest bij kinderen en kleinkinderen in de tuin. 🙂
   Groeten en een fijne dag verder.

   Like

Reacties zijn gesloten.