Hoogteverschil in de Ecokathedraal

Na een korte pauze vervolgde ik mijn fotokuier door de Ecokathedraal vanaf de plaats waar ik gisteren was gebleven. Bij laatste foto van gisteren stond ik bovenaan de trap. De onderstaande foto heb ik gemaakt, nadat ik die trap was afgedaald naar de duisternis. Dat werpt dan toch weer een heel ander licht op het geheel …

De trap komt aan de onderkant uit op een tussenliggend niveau. Daarna hoefde ik voorlopig alleen maar af te dalen naar het normale niveau, en dat kwam me eerlijk gezegd wel goed uit …

Aangekomen bij de lange, nog altijd mooi strak gestapelde muur op de onderstaande is er een eind aan de afdaling. De muur laat het hoogteverschil mooi zien …

Op een kleine open vlakte aan de voet van de muur lijkt een oude beschaving ten onder te zijn gegaan aan een aardbeving. Terwijl ik daar wat rond scharrelde om nog wat foto’s te maken, begonnen mijn onderdanen het stilaan welletjes te vinden …

Al snel had ik weer een muurtje gevonden dat even als rustpunt kon dienen. Daarmee zijn we uitgekomen bij de vraag waarom ik de Ecokathedraal één van mijn ‘last resorts‘ noem. Het is goed en snel bereikbaar met de auto, het is er vrijwel nooit druk, er valt altijd wel wat te zien en te fotograferen en bovenal: er zijn een heleboel zit- en rustplekjes …

Terwijl ik daar zo wat zat te mijmeren, zag ik niet ver bij me vandaan plotseling het onderstaande tafereeltje. En er fladderde daar meer moois rond. Spoiler: de grote vuurvlinder en de koninginnepage zaten er niet bij

 • wordt vervolgd

31 gedachten over “Hoogteverschil in de Ecokathedraal

 1. Pingback: Vlinders in de Ecokathedraal | Afanja's Weblog

 2. Een rustpunt. Een plek om na te denken, tot bezinning te komen, om in gesprek te raken, voor alle dingen die je op retraite doen gaan. Zo ziet het er uit.
  Het wordt ook al weelderiger. De vlinder is het vast met me eens.

  Geliked door 1 persoon

 3. Op deze plaats zijn, is als een duik in het verleden maken. Overal verwacht ik om Inca strijders of Maya priesters te zien opduiken.
  Echt wel een fascinerende plek ! Leuk om te zien hoe je speelt met het aanwezige licht.
  De vlinder komt als dé kers op de taart vind ik 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik wilde net hetzelfde schrijven als Bea, schaduwen en zonnige plekken geven het geheel een magisch romantisch tintje. De plek om tot rust te komen, en simpelweg te genieten. En telkens ontdek je nieuwe aanvullingen. Ik ben zo blij dat ik het mocht ontdekken, met dank aan jou.

  Geliked door 2 people

  • Fotografie is niet voor niks ‘schrijven met licht’. En om netjes te kunnen schrijven is wat inkt, of in dit geval zonlicht door het gebladerte mooi meegenomen. En dat maakt het verblijf er ook net wat mooier en aangenamer. Ik kijk nog steeds met genoegen op die middag terug. 🙂

   Like

 5. Pingback: Last resorts: de Ecokathedraal | Afanja's Weblog

Reacties zijn gesloten.