Last resorts: de Ecokathedraal

Na ruim anderhalve week waarin er regelmatig buien overtrokken, werd ons vorige week dinsdag een droge en zonnige dag in het vooruitzicht gesteld. Daarom vatte ik het stoutmoedige plan op om weer eens wat verder van huis te gaan voor een fotoserie. Ter hoogte van de afslag Mildam op de A32 besloot ik mijn koers toch maar te verleggen naar één van mijn last resorts

De kans om mijn doel elders te bereiken, leek me bij nader inzien toch niet zo erg groot. Bovendien was ik ook al drie maanden niet meer in de Ecokathedraal geweest. Eenmaal in de Ecokathedraal ben ik voorbij de Porta Celi meteen naar rechts gegaan, daar had ik al enige tijd niet meer rondgekeken …

Het ging er behoorlijk op en neer en het pad liep al snel dood. Nadat ik gedeeltelijk op mijn schreden was teruggekeerd, heb ik mijn weg vervolgd over een bekend pad, dat een stuk vlakker was …

Maar ook daar kwam weer een eind aan. Helemaal vlak is het bijna nergens in de Ecokathedraal, zeker niet in dit deel. Het samenspel van natuur en cultuur komt er echter wel heel mooi tot zijn recht …

Nadat ik via deze omwegen de top had van de heuvel linksvoor in de Ecokathedraal had bereikt, heb ik even pauze genomen op één van de fijne zitplekjes die een paar muurtjes daar bieden. Daarna ben ik een donkere, dicht begroeide trap afgedaald, die de vast lezers misschien zullen herkennen van het logje ‘Last resorts (1)’...

37 gedachten over “Last resorts: de Ecokathedraal

 1. Pingback: Hoogteverschil in de Ecokathedraal | Afanja's Weblog

 2. Het is iedere keer weer anders. Komt wellicht ook door je creatieve manier van fotograferen. Een fijne serie.
  Het was vast weer een hele toer om diverse hoekjes te bereiken.
  Mooi dat er een gelegenheid is om een tijdelijk bouwwerkje te maken. Kinderen spreekt dat meestal wel aan om even mee te spelen, maar ook voor volwassenen is dat leuk om te doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Jazeker, vooral in het voorjaar, wanneer er nog weinig blad aan de bomen en struiken zit, kun je er diverse vogels aantreffen. En insecten zitten er ook. Woensdag (en misschien) donderdag laat ik hier een serie vlinderfoto’s voorbij gekomen, die ik tijdens deze wandeling heb gemaakt.

   Like

  • Grappig, je hebt vorige week maar twee bouwwerken of delen daarvan gezien vorig jaar. 🙂
   Het tegeltableau op de tweede foto is een tijdelijk kunstwerkje, dat waarschijnlijk door kinderen is gemaakt. Zo zijn er vaak kleine bouwwerkjes te zien. Licht en temperatuur waren er heerlijk vorige week.

   Like

Reacties zijn gesloten.