Op weg naar de polder

Twee dagen na mijn bezoek aan de Ecokathedraal heb ik nog maar eens van het mooie weer geprofiteerd met een ritje naar de Jan Durkspolder …

In het weiland tussen Wâldwei en Swartewei waar ik twee weken eerder een reeëngezin had geportretteerd, liepen nu twee reeën te grazen. Daarnaast zaten er een paar hazen in het veld en vlogen er enkele kraaien rond …

De lunchtijd liep blijkbaar ten einde, want de beide reeën scharrelden langzaam maar zeker verder naar de veilige bosschage aan de rand van het weiland …

Het laatste stukje werd er nog even een sprintje getrokken …

Wat restte was de haas die parmantig bleef zitten …

 • wordt vervolgd

31 gedachten over “Op weg naar de polder

 1. Pingback: Last resorts: de Jan Durkspolder | Afanja's Weblog

  • Ik denk eigenlijk dat dit de twee jongen zijn, die ik hier een paar weken eerder met hun ouders zag.
   De woordenwisseling met die jagers was al een paar jaar geleden langs de weg naar de Deelen. Het was aan het eind van een donkere middag, toen ik dus al moe huiswaarts reed. Ze maakten bepaald geen vriendelijke indruk, dus ik heb het er maar bij gelaten.

   Geliked door 1 persoon

  • Die haas bleef mooi zitten waar hij zat, toen de ree passeerde.
   Ik heb eens ruzie gehad met een aantal jagers, die het niet konden waarderen dat ik ze fotografeerde terwijl ze aan de kant van de weg bij hun auto’s stonden te overleggen. Ik heb al snel de verstandigste weg gekozen door zelf het hazenpad maar te kiezen.

   Geliked door 1 persoon

   • Iets soortgelijk hebben we verleden jaar ook meegemaakt, een troep (gepensioneerde jagers, met de geweren reeds klaar in de hand, stonden ‘krijgsplannen’ te smeden. Op dat moment kwamen mijn vrouw en ikke daar voorbijgereden met de fiets (op een kleine veldweg, ergens in de brousse bij ons). Ik vroeg (heel vriendelijk) aan die troep jagers dat ze zich niet zouden missen tussen ons of een onschuldig diertje… dat we ook graag nog graag een paar jaar moeten meegaan… De reactie van die “jagers” was ongelooflijk bot 😦 We werden uitgemaakt voor groene stinkerds tot en met linkse ratten… amai ni… We hebben toen ook wijselijk het hazenpad gekozen. Maar sindsdien denk ik eraan om een GoPro camera op mijn fiets te monteren, om met dit soort filmpjes naar de politie te gaan, maar mijn vrouw wil dat niet, uit schrik voor die klote jagers hun wraak reactie achteraf. ’t is ver gekomen hé in onze samenleving ? 🙄

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.