Hitsig rennende reeën

Even leek de reegeit rust te krijgen, maar schijn bedriegt. Vanaf de andere kant van de sloot en het rietkraagje hield de reebok haar nauwlettend in de gaten …

De geit leek hem uit te dagen door strak terug te kijken, terwijl ze tussendoor een hapje gras nam …

En weg was ze weer … natuurlijk bleef hij niet lang achter …

Plotseling maakte zij een scherpe wending, waardoor de rollen speels werden omgedraaid …

Zo ging dit spel nog een tijdje door, totdat ze uiteindelijk in of achter wat struikgewas uit mijn zicht verdwenen …

Geloof me, dergelijke ontmoetingen vervelen nooit. Mij niet in ieder geval … 🙂

Overigens is dit voor reeën wel zo ongeveer de gevaarlijkste tijd van het jaar. In de bovenstaande fotoserie rennen ze zonder enig gevaar door de weilanden. Maar ook eventueel tussenliggende plattelandswegen worden zonder op- of omkijken in volle vaart overgestoken. Als automobilist kun je daar maar beter rekening mee houden door je snelheid te minderen.

34 gedachten over “Hitsig rennende reeën

 1. Mooi Afanja,

  wat een buitenkansje.
  Je hebt er heerlijk van kunnen genieten.
  Meestal zijn de hertjes zoef zo verdwenen.
  Maar ik herinner me bijna iedere “ontmoeting”…
  Vooral die van het hert in onze tuin naast het huisje op de berg.

  Prettig weekend, Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. Daar zou ik ook niet op uit gekeken raken.
  Ik zag twee weken geleden een klein reetje plots naast mij in de berm bij de oprit van de snelweg duiken. Vreemde gewaarwording want ik wist niet eens dat daar reeën liepen. Je kan inderdaad maar beter voorzichtig zijn, maar wat als je op de snelweg rijdt… Mag er niet aan denken.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik schreef niet voor niks dat ze in deze tijd van het jaar niet op- of omkijken. Het is aan de mens om zich er op aan te passen. Aan een aanrijding met een ree op de snelweg of een autoweg moet je maar niet denken. Dat zou een gruwelijke klap kunnen zijn. En toch, je kunt er rekening mee houden, en dan nog … ;-(

   Geliked door 1 persoon

 3. Gelukkig is de bronsttijd alleen bij dieren… Stel je voor dat dat bij mensen ook het geval was… ’t zou een boeltje worden denk ik 🙂 (Alhoewel, bij somminge mensen denk ik dat ze regelmatig bronstig worden 😉 )
  Weer een prachtig natuur-docu logje Jan ! De automobilisten in jouw omgeving mogen wel flink uit de doppen kijken… zo’n hert opscheppen met je auto, dan blijft er van beiden niet veel meer over vrees ik. ..

  Geliked door 1 persoon

  • ’t Zou een beestenboel worden hier en daar, vrees ik … 😉
   Ja, vooral in de schemering is het in deze tijd van het jaar extra opletten. Hier zitten rondom reeën, zoals je intussen hebt kunnen zien, dan leer je er wel rekening mee houden. Het lijkt me geen fijne ervaring om met een ree in aanrijding te komen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ongeweten vullen dieren een film als hoofdrolspelers, zoals deze reeën. Ze zijn goed!
  Er staan waarschuwingsborden voor automobilisten maar het kan je toch overkomen dat je een ree op je wagen krijgt. .

  Geliked door 1 persoon

 5. En achter de struiken kon je niet meer meekijken…. slimme reeën dus 🙂
  Ja ik kan me voorstellen dat het verkeer op dit moment hun grootste vijand is.
  Laat ons maar het beste hopen dat het aantal slachtoffers nihil blijft.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.