Een slak op de afvalbak

Begin augustus zag ik tijdens een loopje door de tuin een kleine huisjesslak op de gft-container achter in de tuin …

Een groot fan ben ik niet van slakken, maar ik vind ze wel fotogeniek, zeker als ze nog zo klein en transparant zijn …

En klein was dit exemplaar zeker, gelukkig wijst een pijl het kleine ding behulpzaam aan …

Sierlijk en traag kroop hij over het handvat. Precies het tempo dat mij en mijn camera eigenlijk nog het best ligt …

49 gedachten over “Een slak op de afvalbak

  • Die transparante kleintjes vervelen me net zo snel. Gelukkig verzamelen ze zich vaak bij de gft-container. Zeker als Aafje wat snoeiwerk heeft gedaan, komen er natuurlijk lekker verse plantenluchtjes uit die bak. Dan hoeven we ze alleen nog maar een handje te helpen door ze waar nodig op te rapen en in de container te gooien. “Smakelijk!” zeg ik dan. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 1. Mooi is zo’n slakje toch!
  En het is een beestje dat je tenminste goed voor je lens kan krijgen, in tegenstelling tot vlinders en andere boeiende insecten 😉
  Hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 3 people

  • Zoals ik al schreef, dat levenstempo van slakken ligt me wel. Maar gelukkig heb ik over vlinders die zich wel even wilden laten fotograferen ook niet te klagen gehad dit jaar. Lang leek het niets te zullen worden, maar vanaf begin augustus was het regelmatig raak.

   Like

Reacties zijn gesloten.