Theatertechniek aan ’t Wad

Orkest, koor en solisten kunnen bij een voorstelling als deze nog zo goed hun best doen, zonder de mensen van licht- en geluidstechniek en de mensen die zorg dragen voor de bouw van podium, tenten en tribune, zouden ze zich hier al snel verloren voelen, lijkt me …

Daarom hieronder even een blik op een deel van de grote hoeveelheid technische randzaken rond de Wadopera …

Morgen richt ik de blik nogmaals op het podium.

32 gedachten over “Theatertechniek aan ’t Wad

 1. Leuk dat je de techniek onder de aandacht brengt, de mensen die dat verzorgen verdienen deze aandacht best wel. En vooral in de buitenlucht een grote uitdaging om met de weersomstandigheden rekening te moeten houden. Harde wind b.v. is voor de geluidstechniek een handicap, en zo vormt regen weer een uitdaging voor de lichttechnicus. De foto’s geven de creatieve oplossingen van de techniek mooi aan.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor je mooie aanvullende reactie. Ook de mensen achter de schermen hebben het in de coronatijd zwaar gehad. Ze zullen vast blij zijn geweest met deze klus. Want zoals je zegt, er lagen uitdagingen genoeg rond deze opera. Wat weer en wind betreft hadden ze het in de tweede helft van september wel veel minder kunnen treffen.

   Like

 2. De technische zijde van zo’n groot evenement is best wel indrukwekkend. Een paar jaar geleden had ik het geluk om de opbouw van een soortgelijk gebeuren live te kunnen zien. Het vakmanschap van deze mensen is dan ook groot. De meeste zijn van opleiding ingenieur of hebben heel specifieke studies gedaan om hun klank,licht,enz ding te doen. Chapeau voor deze mensen !

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.