Alweer een jaarwisseling

2021 zou het jaar worden, waarin we ons met behulp van een vaccinatie weer zouden ontdoen van de ellende en alle beperkingen die corona in 2020 over de wereld had uitgerold. Alweer een jaar later is helaas niets minder waar gebleken. In woorden ben ik eigenlijk ook snel klaar met een terugblik over het afgelopen jaar …

Het was ook in 2021 vooral corona dat ons leven voor een belangrijk deel bepaalde. De lockdowns deden en doen velen geen goed, en daar moet voor ieders bestwil dan ook zo snel mogelijk een eind aan komen. Eén ding is zeker: er zijn ook dit jaar weer veel bittere tranen gevloeid over en voor mensen die overleden zijn aan de gevolgen van corona. Ook in eigen kring hebben we dat dit jaar gevoeld …

En dan staan we op 31 december alweer op de drempel van een nieuw jaar. Voor de gelegenheid heb ik mijn glazen bol er maar weer eens voor afgestoft. Niet dat je er veel mee opschiet, maar ik zie er toch wel wat in … zon, wolken, water en vooral één of andere lange weg. Dat laatste zou er wel eens op kunnen wijzen, dat we in tegenstelling tot een jaar geleden nog geen snel eind aan de coronatijd hoeven te verwachten. Nee, wat dat betreft moeten we er toch maar rekening mee houden dat er nog een lange weg te gaan is, vrees ik …

Maar goed, de vast volgers weten, dat ik in elke situatie probeer om mijn beste beentje voor te zetten om er het beste van te maken. ‘In bytsje fleurich op,’ zeg ik altijd maar, oftewel: ‘zo vrolijk mogelijk’. Daarom sluit ik 2021 af met een kleurige foto van een weerspiegeling in het laatste ijs op de vijver dit jaar, die ik op Tweede kerstdag heb gemaakt. Probeer het maar te zien als stil vuurwerk of zo …

Tot slot

Bedankt voor alle bezoekjes aan mijn weblog dit jaar. En bedankt vooral voor alle ‘likes’ en leuke reacties. Het zijn de reacties en de contacten die er af en toe uit voortkomen, die het bloggen zo leuk maken, vind ik.

Ik wens jullie allen een rustige en veilige jaarwisseling.

45 gedachten over “Alweer een jaarwisseling

 1. Zag geen reactie formulier bij je nieuwe fotoserie die ik met plezier heb bekeken. Je zal er een mooie kalender mee kunnen maken want er zaten dan ook echt pareltjes bij. Wens jou en je dierbaren een mooi jaar toe en dat we dit jaar ook weer mogen genieten van je schrijven en fotografie.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoe het nieuwe jaar eruit zal zien… dat bepaalt ieder voor zich uiteindelijk (mét een beetje geluk natuurlijk)
  Een goede gezondheid staat op nummer 1 van alle wensen… naarmate je een dagje ouder wordt, besef je dat maar al te goed.
  Blijf creatief in je denken, doen en laten Jan !

  Geliked door 1 persoon

   • Hopelijk krijg je nog tijd genoeg om je doel waar te maken…
    Leven met steeds groter wordende beperkingen is geen pretje !
    Maar ik denk dat je niet bij de pakken gaat blijven zitten,
    dat je steeds weer kansen zal zien om je leven opnieuw een nieuwe zin te geven.
    Je levenslust én optimisme is aanstekelijk Jan !
    Beste wensen !

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel, Dirk. Er is geen andere optie dan maar rustig door te gaan. Tot nu toe lukt het meestal nog heel aardig om de tering naar de nering te zetten. Als het niet kan zoals het moet (lees: hoe ik het ’t liefst zou willen), dan moet het maar zoals het kan. Mijn moeder zei vroeger altijd: “‘lieverkoekjes’ worden niet gebakken,” en dat heb ik altijd goed onthouden. 🙂

     Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt met deze woorden en prachtige foto´s het geheel treffend geschetst. De eerste foto is genereus. Je laatste foto vind ik een waar kunstwerk.
  We wachten maar rustig af wat 2022 ons brengt. Ik hoop in ieder geval dat je mooi door kunt gaan met uitstapjes en met bloggen.
  Ook via deze weg al het goede gewenst voor jou en Aafje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij: “niets is minder waar”..
  Vaccinatie betekende inderdaad niet het einde van de corona, helaas niet.
  Maar je moet er niet aan denken hoe we er nu bij zouden staan zonder vaccinatie.
  Zo bezien is 2021 nog meegevallen..

  Volgend jaar nog minder corona, hopelijk. Het mooie is dat we daar zelf wat aan kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik doe al bijna twee jaar mijn best, Harry, en velen met mij. Maar zo lang er zoveel mensen zijn die dwars blijven liggen, wordt het nog een hele strijd, denk ik. We gaan het zien. In elk geval een rustig en veilige jaarwisseling gewenst en een goed begin van 2022.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wat een schitterende foto’s om het jaar mee af te sluiten. Ik hoop dat we nog een paar witte dagen krijgen, dagen waarop je je kan uitleven in de natuur met het fototoestel. Maar allereerst wens ik je een goede gezondheid om dit te kunnen doen.
  Een fijne jaarwisseling!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.