Rijp rond De Deelen

Via Warniahuizen en Aldeboarn kwam ik na enige tijd bij De Deelen terecht. Daar heb ik weer even een kort fotokuiertje gemaakt. Ondanks het gaas dat erop is gespannen, was het onderstaande bruggetje flink glad. Toch vond ik, dat ik me er even op moest wagen …

Vanaf het bruggetje heb je een mooi uitzicht over het petgat. Er lag een mooie vlak en glad ijsvloertje op het water. Toch jammer dat het ijs niet de kans heeft gekregen om aan te groeien tot een draagkrachtige ijsvlakte …

De veel diepere Hooivaart, die langs De Deelen loopt, lag nog volledig open. Omdat het op dat moment windstil was, lag het water er rimpelloos en spiegelglad bij …

Tussen het fietspad en de oever had zich op verschillende plekjes wel prachtige rijp had gevormd. Speciaal voor dat doel had ik mijn macro-voorzetlens die dag meegenomen. Kijk eens naar die mooie ijstorentjes …

Begin volgend jaar meer van dit macrowerk, want er was nog veel meer van te zien.

33 gedachten over “Rijp rond De Deelen

 1. Het feest houdt niet op. Je hebt de dag wel heel goed meegepakt door ook nog naar De Deelen te rijden. De ijsvloer ligt er inderdaad prachtig bij, maar helaas. Zowel de landschapsfoto´s alsmede de macrofoto´s zijn heel mooi.

  Ik heb vanmiddag de moed bij elkaar geraapt en een frisse neus gehaald. Ik waaide bijna bij de kijkwand weg. Niks aan. Ik heb maar snel de warme kachel bij grote zus opgezocht. Dat lag mooi op de route. Behalve de warme kachel was er ook nog koffie en een oliebol, wat wil een mens nog meer. 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Het was echt zo’n mooie winterse dag zoals wij ze samen ook wel hebben gehad. En je weet wat dat met mij doet en hoe ik daar dan in op ga. 🙂
   Knap dat je er vanmiddag even op uit bent gegaan. Ik had dat voornemen ook vandaag, maar ik kon er weer niet toe komen. Maar ik heb dat soort fijne adresjes ook niet in mijn rayon. Als het weer nou morgen eindelijk eens mee wil werken, kan ik nog net even een ritje maken in 2021.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het duurt nog even voor daar geschaatst kan worden maar mooi droog en zacht weer (hier tenminste) is ook wat waard.
  Al ziet het dorp er niet zo fraai uit als op je foto’s. Daarvoor zou ik de bossen en weiden in moeten gaan, daar komt het nooit van.

  Geliked door 1 persoon

 3. Let it snow, zit in mijn hoofd bij deze natte maar onwinterse omstandigheden. Ik wil ook van die mooie foto’s gaan maken en heb net ontdekt waar dat heel goed kan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtfoto’s weer. Bij de eerste heb ik het idee, dat ik er zelf loop, zo mooi met die okerkleuren van de begroeiing naast de tere “witten” van rijp en lucht.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem, altijd fijn om zo’n mooi geschreven reactie te krijgen.
   Het wordt echt tijd dat er een eind komt aan die corona-ellende, want naast je tuin verheug ik me er na zo’n omschrijving langzamerhand ook meer op om wat van je kunst te zien.
   Fijne avond samen.

   Like

 5. Het is meer herfst dan winter momenteel. Veel te warm voor de tijd van het jaar en dan nog die duistere wolken waar regelmatig regen uit valt.
  Mooie winterse taferelen op je foto’s. Hopelijk hebben we binnenkort weer zulke dagen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hier is het intussen ruim 11°C, ook dat is idioot warm voor de tijd van het jaar. Dit weer is bepaald niet goed voor mijn gemoed. Ik kan in 2022 nog een paar dagen vooruit met mijn winterse beelden, maar daarna heb ik toch echt weer wat winterweer nodig. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.