In een nat bos

Bij It Alddjip waren we snel uitgekeken, daarom overlegden we bij de auto waar we vervolgens naar toe zouden gaan. Nadat ik had voorgesteld om even naar Bakkeveen te rijden, kwam Jetske met een kaartje op haar mobieltje op de proppen. Een stip op de kaart duidde een plekje aan, waar iemand al heel wat mooie vogel- en eekhoornfoto’s had gemaakt, vertelde Jetske. Ik bekeek het kaartje eens en ik wist meteen waar het was …

Een kwartiertje later liepen we ter plekke het bos in. Het werd een wandeling door een nat bos, maar gelukkig waren de paden droog. Op basis van een herkenningspunt op de kaart had ik vooraf ingeschat, dat het te voet wel te doen was. Maar dat viel die dag tegen. Dat is de pest met MS, je weet nooit hoe lang je onderdanen willen meewerken aan je plannen. Er restte me op dat moment geen andere optie dan onderweg eerst maar eens een tijdje op een boomstronk langs het pad te gaan zitten …

Omdat we het aangewezen plekje waarschijnlijk al voorbij waren, besloten we na een korte pauze maar rechtsomkeert te maken en terug te keren naar de auto. Onderweg kon ik echter de verleiding niet weerstaan om nog even een pad naar rechts te nemen. Dat pad leidde naar het Witte Meer, ook wel bekend als de ijsbaan van Beetsterwaag. Ik was blij om de container en de bankjes in zicht te krijgen. Daar zouden we even lekker kunnen zitten …

34 gedachten over “In een nat bos

 1. Het was in meerdere opzichten weer een bijzonder uitstapje. Ik vind het fijn dat ik een bijdrage kan leveren aan je fotokuiers. Het was nog niet eerder zo moeizaam geweest dan deze terugreis in het bos. De bankjes gaven deze keer ook niet echt uitkomst, maar dat laat je vast nog wel zien. 😉
  De container ziet er fraai uit. Ook al hebben we deze winter geen schaatsers op natuurijs gezien, we hebben in ieder geval deze plaatjes nog.
  Het was zoals altijd wel weer gezellig. 🙂

  Geliked door 2 people

  • Wat een rare dag vrijdag, hè!? De kracht leek ineens helemaal uit mijn benen weggevloeid daar in dat natte bos. En dan die bankjes … het leek zo mooi op de laatste foto. Afijn, daar kom ik morgen wel op terug.
   Die container is inderdaad een stuk opgeknapt. En we kunnen in elk geval nog zeggen dat we bij de ijsbaan geweest zijn. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Reken maar dat hier veel geschaatst wordt als er ijs ligt. Zelf heb ik hier in mijn jongere jaren ook regelmatig een baantje gereden. Het mooie van deze ijsbaan, is dat de bomen rondom altijd een zekere mate van beschutting geven.
   Ik heb zelden zoveel last gehad als vorige week vrijdag, was een rare dag in dat opzicht. Maar opgeven was geen optie, dus dit verhaal wordt gewoon vervolgd. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Ha Afanja,

  wat jammer,. dat je niet meer alles kunt, wat je jaren geleden met het grootste gemak kon.
  Maar toch… je doet best wel veel.
  Ik bewonder je om je doorzettingsvermogen.

  Zo kom je nog eens ergens!

  groetjes, Marlou

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.