Een bijzonder bruggetje

Nadat Jetske en ik vorige week dinsdag tijdens onze fotokuier in het bos bij de Poostweg de mountainbiker uit zicht hadden zien verdwijnen, lieten wij het fietspad achter ons …

121211-1114x

We vervolgden onze weg in westelijke richting en staken enkele minuten later de Scherpschutterslaan over. Wat een verschil met eind oktober, waar toen de bomen nog voorzien waren van een kleurrijk bladerdek, leek nu de kerstversiering al te zijn opgehangen …

121211-1221x

Ineens herinnerde ik me dat we nu op een pad kwamen dat er eind oktober niet al te best bij lag, en dat was nu -bijna twee maanden later- weinig anders. Het eerste stukje ging nog wel …

121211-1126x

Enkele meters verderop restte ons niets anders dan voetje voor voetje langs de haag te schuifelen, want bij een misstap zakte je tot de enkels in de modder. Jetske had daarbij het geluk dat ik voorop liep, waarbij ik zo ongeveer alle sneeuw van de haag in mijn nek kreeg …

121211-1130x

Nadat we deze hindernis hadden genomen, kwamen we uit bij het bruggetje met die bijzondere overkapping en het hek in met midden, dat ik eind oktober voor het eerst had gezien …

121211-1137x

Aan de zuidkant was de sneeuw van de overkapping al gesmolten, aan de noordkant gaf het laatste beetje sneeuw het poortje nog net wat meer cachet …

121211-1142x

Dichterbij gekomen zagen we dat er voetafdrukken in het dunne laagje sneeuw op het bruggetje stonden …

121211-1144x

Ik weet het … het hoort niet, maar ik kon het niet laten … De voetafdrukken liepen door aan de andere kant van het hek, en dus kon ik het niet laten om even aan het hek te voelen. In oktober zat het op slot, nu zwierde het in één keer open …

121211-1153x

Tja, en dan kruipt het bloed waar het eigenlijk niet kan gaan … Of we nu wilden of niet, we moesten nu toch even met eigen ogen zien wat er zich aan de andere kant van hek en heuvel bevond …

121211-1150x

Wel, ik kan jullie vertellen dat we het intussen weten, maar uit privacy-overwegingen gaan we daar nu eens lekker niks over zeggen …

121211-1139x

Wil je weten waarom het jaartal 1748 op het hek staat? Dan verwijs ik je naar het logje over het rondje Lauswolt dat ik eind oktober heb geschreven.

16 gedachten over “Een bijzonder bruggetje

 1. Bijzonder leuk Kerst bruggetje.
  Leuk bedacht!
  Trouwens ik maak nogal veel lange fietstochten en kom steeds meer kunstwerk bruggen tegen.
  Ik stap daar wel eens bij af om de constructie daarvan te bewonderen.

  Onlangs had ik u gevraagd om een foto van schaatsers?
  Dat hoeft niet meer, ik heb een fantastische foto op internet gevonden en die gekregen van de eigenaar (een top journalist) Die de foto toevallig geschoten had op dezelfde dag ( 17 februari 1986 ) van de schaatstocht waar ik mijn boek over schrijf.

  Dus bedankt nog!

  Like

 2. Wat een verschil met vandaag. Wij hebben net een wandeling in het haaksbergen veen gemaakt maar ik heb niet eens een fototoestel meegenomen. Het is een en al somberheid. Dit is een hele fraaie serie. Vooral de tweede foto met de inelkaar grijpende takken is super!

  Like

 3. Stap hier helemaal een sprookje binnen. En ja waar ik al op hoopte de brug met het geheimzinnige poortje :O
  En met die voetstappen wordt het nog spannender 🙂
  Denk dat jij een nieuwe filmlocatie gevonden hebt 😀

  Like

 4. Wat een prachtig bruggetje Jan en ja ik kan me voorstellen dat je even ging kijken waar het allemaal naar toe ging. Je foto nr 2 vind ik wel het allermooist .
  Fijne avond!

  Like

 5. Prachtig de laan Jan met dat dunne laagje sneeuw maar ook het bruggetje is een plaatje.
  Voetstappen in de sneeuw niet te weerstaan. Je maakt me toch wel nieuwsgierig wat er aan de andere kant te zien was maar ja daar zal ik mee moeten leren leven 😉
  Mooie winterse serie weer.

  Like

 6. Ziet er met de sneeuw al is het niet veel, nog mooier uit.
  Je maakt er een spannend verhaal van 😉
  Echt lekker kuieren is het zo niet als ik Jetske zo zie lopen.
  Prachtige bruggetje met poortje.
  Ook de tweede foto is heel mooi, echt winters. Mooie kerstkaart.
  Groeten en fijne dag verder.

  Like

Reacties zijn gesloten.