IJsvogels – de paring

Ineens ging het razendsnel …

Welgeteld 10 seconden duurde de paring …

Nadat meneer ijsvogel het decor had verlaten, bleef mevrouw nog een kleine 8 seconden zitten. Daarna dook ze het nest in …

En ik …? Ik bleef verwonderd achter … wow!

53 gedachten over “IJsvogels – de paring

 1. Pingback: IJsvogel met vis | Schrijven met Licht

  • Ja, zo zou je het kunnen zeggen, maar het is wel in zijn voordeel dat hij haar een kleine 10 minuten daarvoor helemaal in de stemming had gebracht door haar een prachtig visje te brengen. Zo gaat dat nu eenmaal bij ijsvogels onder elkaar. 🙂
   Wat late reactie mijnerzijds, maar jouw reactie was in de spambox terechtgekomen.

   Like

  • Dankjewel, Willie, ik ben er ook superblij mee. Ik stond er op dat moment helemaal alleen. Nog nauwelijks bekomen van het schouwspel zat ik me nadien te bedenken dat het jammer was, dat Jetske of jij er niet bij was. Kwalitatief had dat ongetwijfeld veel betere foto’s op geleverd, maar zoals je zegt: dit pakken ze me niet meer af. 🙂

   Like

 2. Ja maar aan de daad vooraf ging een enorm ritueel van visjes aanbieden en gefluisterde lieve woordjes en beloftes van eindeloze avonden met de langste zonsondergang die ooit is gezien en niet te vergeten het vooruitzicht van een schepijsje van Talamini (pistache, mango en stroopwafel)! Vooral dat schepijsje deed het hem. Gauw nog even opfrissen en meteen door naar de Italiaan. 🙂 (Schitterende foto’s Jan!)

  Geliked door 1 persoon

  • Ik voelde me ook de koning te rijk op dat moment, vooral omdat ik op dat moment de enige fotograaf ter plekke was. Aafje had me al jaren niet meer zo blij terug zien komen na een fotokuier. 🙂
   Frisse, regenachtige groet uit Drachten.

   Like

 3. In de mensenwereld noemen we zoiets een vluggertje..hoe zouden vogels dit beleven? Bij vogelfotografie is gluren naar broedende vogels in verband met mogelijke verstoring meestal niet verantwoord, maar voor het registreren van de paring hoef je minder scrupules te hebben..Mooi vastgelegd Jan!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.