3e Merelnest dit jaar

De afgelopen weken vond ik het weer opvallend druk rond de pergola. Het zou toch niet zo zijn dat de merels daar nu al voor de derde maal dit voorjaar broeden? Voor de zekerheid spraken we af om het snoeien van de klimop en ander tuinwerk rond de pergola nog maar even uit te stellen …

Terwijl ik dinsdagochtend in de tuin aan een bakje koffie zat, zag ik weer één van de merels naar het nest vliegen. Met de koffie nog in mijn hand liep ik een paar stappen in de richting van de pergola. En jawel, daar hoorde ik heel zacht het gepiep, dat dit voorjaar al tweemaal eerder te horen was vanuit het nestje in de pergola …

Nu bomen en struiken vol in het blad zitten, zijn de merels nauwelijks of niet te zien, wanneer ze via die weg het nest benaderen. Daarom heb ik woensdagmiddag even mijn post achter de fietsenberging ingenomen. Daar vandaan heb ik mooi zicht op de schuttingdeur, ook daar maken de merels zoals bekend graag even een tussenstop. Zo’n tussenstop leverde me al snel deze drie foto’s op …

Men zal begrijpen, dat we blij zijn met ons kleine, maar kennelijk o zo vogelvriendelijke tuintje. 🙂

28 gedachten over “3e Merelnest dit jaar

 1. Het lijkt erop dat de merels bezig zijn met een inhaalslag na de dramatische jaren die er waren door de merel-ziekte. Mooi dat de natuur dan toch weer zoveel veerkracht heeft.
  Het is een gezellige boel bij jullie in de tuin en een mooi gezicht, zo heb ik met eigen ogen mogen zien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Naast ons huis is er een lagere school… Door het aanhoudend kindergejoel zien we hier niet te veel vogelnesten, behalve één duivennest in onze Japanse kerselaar… die duiven schij*** heel onze oprit en onze auto onder natuurlijk… Wat moet het leuk zijn om die merels ongestoord te kunnen observeren én natuurlijk, te fotograferen !

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, duiven maakt het allemaal niet zoveel uit. We hadden hier jarenlang een duivennest in de hazelaar. Nadat we begin vorig jaar de boom hebben laten uitdunnen, kan dat niet meer. Ze hebben het nog wel geprobeerd, maar er zitten geen takken met voldoende draagkracht meet boven in de boom. Jammer voor de duiven, maar de rest van de tuin en wij varen er wel bij. Merels en koolmeesjes zijn een stuk leuker en gezelliger om naar te kijken in de broedtijd. :-).

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.