Tuinsafari in de duisternis

De warmte heeft mijn onderdanen de laatste tijd weer geen goed gedaan. Sinds de tropisch dagen is hun draagvermogen teruggebracht tot een meter of vijftig. Aan twee, drie keer in de tuin heen en weer lopen heb ik momenteel wel even genoeg. Van fotokuiertjes in de natuur komt daarom al geruime tijd niets terecht. Voorlopig is de tuin mijn domein …

Gelukkig valt daar zo af en toe ook nog wel eens wat te beleven en te fotograferen. Zo’n spannende safari als vorige week vrijdag beleef ik er echter maar zelden. Die avond klonken er tegen middernacht weer eens tamelijk ondefinieerbare geluiden op achter in de tuin …

Twee weken eerder dan vorig jaar trof ik er opnieuw een paar heftig grommende, snuivende en/of blazende egels aan. Mijn aanwezigheid werd duidelijk niet op prijs gesteld, want op zoek naar privacy trokken ze zich vrijwel meteen terug in de richting van de bamboe …

42 gedachten over “Tuinsafari in de duisternis

 1. Leuk toch, na afwezigheid van een jaar of 10 hoorde ik er laatst ook eentje .. overdag gewoon was die zich aan het verliggen tussen de bladeren. En daarom hoorde en zag ik een egel. Die was blijkbaar op doorreis want dat was meteen de laatste keer.

  Geliked door 1 persoon

  • Of het nu overdag is of in de duisternis, het blijft altijd leuk om een egel te spotten. Ik zal binnenkort toch eens kijken op er eentje zijn intrek heeft genomen in het egelhuis dat ergens achter in de tuin verborgen staat.

   Like

 2. Neen egels in de tuin heb ik niet want die is helemaal ommuurt. Heb ze al wel eens gezien in de tuin van mijn dochter want die heeft regelmatig een familie jongen en ouders op bezoek want die komen smullen van de kattenbrokken

  Geliked door 1 persoon

 3. Dit stekelig tuin gezelschap doet me denken aan onze buurvrouw die (lichtelijk in paniek) kwam melding brengen van vele, enge beesten in haar achtertuin… Na wat onderzoek van mijnentwege kwam ik tot de conclusie dat het twee kleine egeltjes waren 🙂 Dat heb je nu met mensen die alles in de natuur vies en vuil vinden… Zielig hé ?

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb ze nu een paar keer gehoord in de duisternis, daarom vermoedde ik die avond al snel waar het om ging. Maar ik kan me wel voorstellen dat een wat angstig en schrikkerig aangelegd iemand flink kan schrikken van die grommende, snuivende en/of blazende egels. Maar men kan het ook overdrijven. 🙂

   Like

 4. leuk zo’n safari in eigen tuin Jan, ook de omschrijving “een paar heftig grommende, snuivende en/of blazende egels” 🙂 geweldig
  Gelukkig konden ze zich al weer snel verbergen

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk dat je twee egels bij jou in de tuin zien. Zoekt ook de koeltje op. Misschien kun je speciaal egelhuisje kopen. Hebben dit ook. Potje is ook idee van jou. Toch mooie foto’s geworden. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 6. Een nachtelijke uitstap in je tuin, dat is echt wel een goed idee en koelte is verzekerd. Leuk die egels in je tuin…. Nog nooit gedacht aan het plaatsen van een wildcam ? Wie weet wat duikt er nog allemaal op….

  Geliked door 1 persoon

 7. In de avond en de nacht speelt zich van alles af in de tuin, waar wij geen weet van hebben ; – )
  En als je dan een korte safari onderneemt, dan zie je toch boeiende dingen, Jan!
  Wie weet, wat je nog meer gaat zien…
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Of het een wonderlijke tuin is, weet ik niet. Het is maar een klein standaardtuintje van 10×5 m, maar we hebben er wel de nodige variatie in gebracht met een vijver en wat verwilderde hoekjes. Daarom voelen egels zich er ook wel thuis, denk ik. Maar ook de vijver brengt allerlei leven naar een tuin.

   Geliked door 1 persoon

  • Kijkend naar de weersverwachting voor de middellange termijn, zal nog wel een paar weken sukkelen blijven, vrees ik. Maar zoals je zegt, Ik zou ons tuintje niet graag kwijt willen, want dat biedt toch regelmatig weer afleiding en mogelijkheden.

   Like

Reacties zijn gesloten.