Maaiwerk bij Earnewâld

Waar je in de wijde omtrek ook bent, zodra er in dit jaargetijde ergens een boer begint te maaien of net gemaaid heeft, komt er een groep ooievaars op af. Vorig jaar trof ik ze ten zuidoosten van Drachten bij het Weinterper Skar, onlangs was dat het geval ten noordwesten van Drachten …

Enkele dagen voordat de hittegolf over ons heen rolde, was deze boer begin augustus een stuk hooiland langs de Bolderen bij Earnewâld aan het maaien …

Omdat het lekker weer was, ben ik even lekker in de berm gaan zitten om een tijdje te genieten van het samenspel tussen de boer en de ooievaars …

42 gedachten over “Maaiwerk bij Earnewâld

 1. Ik denk dat bij ons in Plankendael – een zoo / park – nog niet zoveel ooievaars bij elkaar zitten, en die zijn bekend om hun ooievaars. Het probleem hier is dat de bevolkingsdichtheid enorm is, ik vermoed in Noord Brabant ook, maar naar boven, richting waar U woont Jan, is veel meer ongerepte natuur nog denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt, Marc, het noorden van ons land is nog voor een belangrijk deel groen met meren, weilanden en bossen. In de omgeving waar ik ditmaal de ooievaars het gefotografeerd, heb ik ook al talloze malen reeën kunnen fotograferen.

   Like

 2. Zoveel ooievaars heb ik nooit gezien. Niet bij ons in de buurt geen 1 gezien. Wat mooi al die ooievaars. Durven wel erg dichtbij te snuffelen. Maaien moet ook gebeuren. Mooie foto’s. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.