Grillige stronken en …

Anderhalve week nadat ik bij de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder een paar grillige stronken aan de waterkant had gefotografeerd was ik er weer, ditmaal weer met Jetske. Het was wisselend bewolkt weer. Zon, wind en wolken zorgen samen voor een mooi lichtspel op het water …


Veel meer was er op dat moment ook niet te zien aan de kant van de hut waar ik zat. Daar kwam verandering in, toen Jetske me even later bij zich riep. Zij zat aan de andere kant van de hut en wees naar de stronken, die daar lagen. “Ja, die heb ik vorige week al gezien,” zei ik lachend …


“Ja, maar zie je wel wat er bij die stronken zit ..?” vervolgde ze. Toen ik nog eens keek, zag ik pas wat ze bedoelde …

Pas als je klikt, zie je het echt goed. 🙂

 • morgen meer

47 gedachten over “Grillige stronken en …

 1. Een prachtig tweeluik!
  Diverse lezers en jij geven mij wel teveel eer, want ik werd getipt door de vogelaar. Zoals ik op mijn weblog, ik had ze zelf vast niet ontdekt.
  Best bijzonder dat we de zeldzame watersnip daar zagen. Voor mij was het de tweede keer in relatief korte tijd. Het was een mooie fotokuier op die dag, alle credits aan de gastheer. 😀

  Geliked door 2 people

  • Laten we het er maar op houden, dat het geluk weer met ons was die dag. Om te beginnen kwam de weersverwachting die dag gelukkig niet uit, het was boven verwachting zacht en zonnig. Ook die beide doorgewinterde vogelaars droegen bij aan de sfeer die dag, wat een toppers. 😀

   Geliked door 1 persoon

  • Als het een krokodil was geweest, had ik deze foto’s echt geen week in het archief laten zitten met een softe en niet opvallende titel als die van vandaag. Maar ik was met deze foto’s ook al heel blij, want ik had de watersnip net zo min in mijn archief als de krokodil. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Vriendelijke mensen in de kijkhut | Schrijven met Licht

 3. Het is niet te bijna zien. Takken lijkt sprekend op de vogel. Is een grutto te zien. Mooie foto’s van deze meer. Je ziet gewoon takken uit water steken. Mooi gezicht. Hier regen de hele morgen al. Bah….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.