Nazomer in de Ecokathedraal (2)

Na een korte pauze op ‘de Tempelberg‘ zette ik mijn tocht door de Ecokathedraal voort. Om te beginnen ben ik via de trap tussen de twee muren afgedaald naar een niveautje lager …


Dat ik daar meteen weer op een andere tempel stuitte, is bijna onontkoombaar in de Ecokathedraal. Terug op de begane bosbodem ben ik nog even doorgelopen naar het atelier van Louis le Roy. Daarmee had ik mijn grens weer bereikt voor die dag, tijd om terug te gaan. Op weg terug naar de uitgang heb ik nog even een paar foto’s gemaakt van de uitgebloeide kaardenbol en de pas verschenen rozerode zaaddoosjes van de kardinaalsmuts …

In tegenstelling tot op de heenweg ben ik nu weer gewoon onder de machtige ‘Porta Celi’ door gelopen. Voordat ik daar aan toe was, zag ik het zithoekje al lonkend aan de andere kant van de poort staan. Ik heb deze korte rondgang door het voorste deel van de Ecokathedraal afgesloten op het bruine bankje van de zithoek in het voorportaal. Dat zithoekje heeft zijn beste tijd overigens gehad, dakpannen leken als kussens over het gebroken latje te zijn gelegd …

40 gedachten over “Nazomer in de Ecokathedraal (2)

 1. Mooie header heb je.
  De uitgebloeide kaardenbol en de pas verschenen rozerode zaaddoosjes van de kardinaalsmuts staan er prachtig op.
  ….dakpannen leken als kussens over het gebroken latje te zijn gelegd … je moet er maar opkomen. Als jij het zo beschrijft zou ik er zo op gaan zitten. 😉
  Ook in deze serie heb je mooi gebruik gemaakt van lichtinval.

  Geliked door 1 persoon

 2. Och dit mooie omgeving om te wandelen is zeker mooi om te kijken. Ik vraag me af foto 6 wat het is? Heel apart rode kleur en de vorm is zeker mooi! Dakpannen op de bank kan je niet meer bank gebruiken om te erop te zitten. Hij is jammer genoeg kapot. Vreemd waar komt het verdaan? Mooie serie foto’s gemaakt. Fijne week.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, Le Roy was echt een heel markante kerel, een soort dwarsdenker in de goede zin van het woord. Ik gooi dat linkje er af en toe eens in, omdat je pas iets begrijpt van de Ecokathedraal als je een minimum aan achtergrondinfo hebt. Het is geweldig hoe hij hier in de jaren 70 met zijn blote handen is begonnen te bouwen op een kaal stuk weiland. Echt een fascinerend plekje, en wat gebrekkig onderhoud hoort daar bij zo lang het maar veilig is.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.