In ’n wit berijpt weiland

Terwijl aan de zuidoostelijke kant van de Wolwarren (Google Maps) de schaatsers hun eerste rondjes maakten, was er aan de noordwestkant een aantal koeien naar buiten gekomen …


Die zullen ook gedacht hebben dat het weliswaar frisjes was, maar wel zonnig. En dan is een gezonde koe op zijn tijd ook graag even buiten …

Na dit leuke intermezzo besloot ik mijn tocht langs de mooiste schaatsplekjes in de omgeving weer voort te zetten. De volgende halte is bij de grote vogelkijkhut in de Jan Durkspolder, die op de onderstaande foto nog net met zijn puntdak boven het riet uitsteekt …

42 gedachten over “In ’n wit berijpt weiland

  1. Mooie foto’s Jan! Na vandaag is dat voorbij, als ik het goed begrepen heb, maar er kan nog van alles gebeuren, wintertechnisch. 🙂 Ik las de conversatie met Omabaard hierboven en ook hier in het Groningse is het woord Elfstedentocht niet gevallen en ook niet de Noorder Rondritten. We waren al blij met het ijsbaantje van Burgum en Noordlaren! Jeen van den Berg en Jan Uitham zitten met twee andere knarren in het café van Klaas aan een kruidenbittertje. Ze kijken eens naar buiten, naar de plas waar een eenzame schaatser tegen de wind optornt, en ze glimlachen een beetje. Die tocht, zegt Jeen, die komt er nog wel eens. Maar nu nog even niet, zegt Jan. Hij pakt de kaarten op en vraagt in het rond kijkend: Wie moet geven?

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooi hoor, ook hier was het deze morgen serieus aangevroren dus….. meteen naar het park voor wat foto’s. Die volgen ongetwijfeld nog maar door een gemaakte “planning” voor de komende feestdagen zal het iets voor aanvang 2023 worden.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.