Jaar uit, jaar in

Ik sluit het jaar af met één van de weinige zonsondergangen die ik dit jaar heb gefotografeerd. Even een moment van rust om terug te blikken op de dag, of zoals vandaag op het afgelopen jaar. Het was weer een raar jaar, dachten we eindelijk af te zijn van Corona, stort Poetin bakken vol ellende uit over Europa en de wereld. En alsof dat niet genoeg is, lijkt Corona vanuit China op weg om met mogelijke nieuwe varianten nog eens over de wereld te trekken.

Enfin, dat zijn allemaal zaken waar ik als individu maar weinig invloed op heb. Afgelopen jaar heb ik weer eens duidelijk ervaren, dat ik in de warme zomer zelfs op mijn eigen lichaam vaak al nauwelijks invloed kon uitoefenen. Maar daar hebben we gelukkig de medische wetenschap voor. Dankzij een nieuw MS-medicijn loop ik sinds oktober weer een stuk stabieler en gemakkelijker dan afgelopen zomer en al geruime tijd daarvoor, toen mijn benen me soms maar nauwelijks konden dragen.

Omdat we daarnaast de afgelopen jaren rond eigen huis en haard verstandige keuzes hebben gemaakt, denk ik dat we het nieuwe jaar maar gewoon rustig en optimistisch tegemoet moeten treden.

Tot slot: rest me nog om jullie – alle trouwe volgers, lezers en kijkers – te bedanken voor de aandacht in het afgelopen jaar. Een beetje blogger gaat gewoon door, daarom hoop ik de draad volgend jaar – morgen dus – gewoon weer op te pakken …


And for my foreign friends: we wish you a happy & healthy New Year

45 gedachten over “Jaar uit, jaar in

 1. Prachtige foto met dito wens heb je hier geplaatst. Dank je wel voor je wensen en ook vooral bedankt dat je blogt! Het is altijd een feest om bij Afanja te zijn. Het komende jaar hoop ik weer met je op te trekken zowel op je weblog als ook fysiek met vele mooie fotokuiers.

  Geliked door 1 persoon

 2. “Wait and see” wat het allemaal gaat worden met corona én de oorlogen…
  We kunnen er toch niets aan veranderen…
  Toch wel fijn dat je nieuwe medicatie je veel meer toelaat dan vroeger het geval was.
  Trachten wat zon te zien in het saaie grijs… als dat lukt zijn we al een heel eind opgeschoten hé ?
  Tot volgend jaar Jan 👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie zonsondergang en een mooi kaartje ook. Dank voor de gedeelde wensen.
  Ik begrijp denk ik wel wat erop staat. Wens jullie hetzelfde toe: een rustige en veilige jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2023! Tot volgend jaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Hanry, die wensen zijn geheel wederzijds. Ik ben zeker van plan mijn beste beentje weer voor te zetten. Voorwaarde is wel dat het weer zich ook weer eens van zijn beste kant laat zien, dat maakt het een stuk makkelijker.

   Like

 4. De zon én 2022 gaan onder. Mooie symboliek. Maar morgen staat een nieuw jaar klaar, voor de zon vrees ik toch wel. Ze komt op, zeker, maar achter veel grijs en bijhorend nat.
  Voor jullie alle goeds, vooral met de benen uiteraard.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.