Terugblik mei 2022

‘In mei leggen alle vogels een ei,’ zo luidt het gezegde. Wel, dat deden ze bij ons in de tuin ook. Een koolmezenpaartje was in het nestkastje getrokken om daar een nestje jongen groot te brengen. En ook de merels hadden het er nog steeds druk mee, ze waren al snel aan de tweede leg begonnen …


Mei begon met vrij koel, maar rustig weer. Mooi weer om weer eens een kijkje in de Ecokathedraal te nemen. Daar sloeg de vermoeidheid ondanks het koele weer al snel weer toe, daarom heb ik me in de periode daarna vooral beperkt tot het fotograferen in de tuin en bij de ijsvogels. Daar vermaakte ik me elke keer prima. Nadat meneer IJsvogel voor de zoveelste keer een lekker visje aan zijn vrouwtje had overgedragen, mocht ik half mei zelfs getuige zijn van een paringssessie …

Zoals al eerder gezegd, kende mei een tamelijk koele start. De temperaturen gingen de eerste helft van de maand wat op en neer. De maximumtemperatuur lag meestal tussen de 15 en 20°C, daarna volgde een warme week. Nadat de maximumtemperatuur er twee dagen heel dicht tegenaan hadden gezeten, kon ik op 18 mei met precies 25°C de eerste zomerdag noteren. In de laatste decade zakten de maxima terug tot rond de 15°C, maar dat kon niet voorkomen dat mei een warme maand was. Met 51 mm viel er een normale hoeveelheid neerslag in ons tuintje …

37 gedachten over “Terugblik mei 2022

 1. De foto’s uit deze maand herinner ik me nog goed, de foto’s van de op en aan vliegende merels zijn nog steeds leuk om te zien. De ecokathedraal… hoe zou het er nu mee zijn vraag ik me af…

  Geliked door 1 persoon

 2. Een dergelijk portretje van de merel met voedsel verveelt me nooit.
  Bij de foto van de Ecokathedraal vind ik het standpunt goed gekozen.
  Je trof het enorm met deze momenten bij de ijsvogels.
  Het was weer echt genieten bij deze serie.

  Geliked door 1 persoon

  • Maart was mooi, maar had wel veel strakblauwe luchten. In dat op zicht vond ik mei mooier, omdat de lucht toen meer licht of wisselend bewolkt was.
   We hebben hier op dit moment ook eindelijk mooi zonnig, fris weer.

   Like

Reacties zijn gesloten.