De earste earrebarre

Zoals de grote zilverreiger in de Jan Durkspolder zijn kostje bijeen gaarde met vissen, was de eerste ooievaar die ik dit jaar zag, een kilometer verderop op zijn manier ook bezig om zijn maaltje bijeen te scharrelen …


Parmantig stapte hij een stuk door het weiland. Even later liep hij voorover gebogen verder. Met scherpe blik tastte hij het grasland af op zoek naar lekkers …

Zo nu en dan prikte hij even snel en fel met zijn scherpe snavel in de grond. Een vette hap heb ik hem niet zien vangen, maar omdat ik al snel in de weg stond en ruimte moest maken, heb ik hem niet lang kunnen observeren …

35 gedachten over “De earste earrebarre

 1. Wat een prachtige vogel is het toch hé ?
  Je woont daar in een perfect gebied om dit soort vogels naar hartelust te kunnen spotten !
  Bij ons zie je deze vogels bijna nooit…
  Maar van de andere kant, hebben wij dan weer heuvels en dalen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja het word steeds moeilijker om ergens bij een mooi moment stil te kunnen staan zonder dat je in de weg staat en helaas hebben steeds meer mensen haast en gebruiken dan de claxon al van verre en dan heeft blijven staan ook geen zin meer een aantal jaren geleden gebeurde het mij nog wel eens dat iemand een gebaar maakte van maak het maar even af.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk om de ooievaar te zien bij ons zijn in de omgeving ook verschillende paren die broeden.
  Het is ongeveer 3 jaar geleden dat ik erop uit kon, mis het heel erg.
  Zijn mooie foto’s geworden Jan.

  Nog een zonnige zondag, hier nog geen straaltje zon gezien we gaan voormorgen. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Altijd blij dat ze terug zijn, betekent dat alles weer in zijn plooi zal vallen. Bij ons is de kans om een ooievaar in vrijheid te zien nog al klein. Wel in de streek Mechelen -Brussel want Plankendaal heeft meer dan 200 broedparen op het domein die alle jaren terug komen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.