Zilverreiger negeert ’t luchtalarm

Dinsdag beschreef ik hier al hoe een grote zilverreiger, af en toe subtiel dansend, stond te vissen in de Jan Durkspolder. Wat ik er toen niet bij verteld heb, is dat tijdens het vissen het luchtalarm afging. Op dat moment was ik aan het filmen. Pas nadat ik was gestopt met filmen zag ik, dat het al ruim 10 minuten over twaalf was op dat moment. Een luchtalarm dat 10 minuten te laat afgaat, daar heb je wat aan in tijden van nood …**


De grote zilverreiger liet zich niet door het luchtalarm storen. Zo goed als ik onverstoorbaar bleef filmen tijdens het alarm, bleef hij onverstoorbaar dansen en vissen. En niet zonder succes. Dat succes kwam echter pas vlak nadat ik was gestopt met filmen …

De Leeuwarder Courant schreef maandagmiddag: ‘Luchtalarm gaat door ‘ander incident’ te laat af in Friesland’

44 gedachten over “Zilverreiger negeert ’t luchtalarm

 1. Dieren regeerde algemeen niet op alarm. Zijn ze al gewend denk ik. Wat heb jij echt schitterend filmpje gemaakt. Inderdaad regeerde niet op alarm. Gaat gewoon door. Mooie zilverreiger is dit. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. De bewegingen die de zilverreiger maakt, doen me een beetje denken aan ijsschaatsen. Dat succes, dat mochten we eerder al hier zien. Ik zou me evenmin laten tegenhouden door zo’n luchtalarm en rustig blijven verder doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze een vissende zilverreiger en tegelijkertijd een luchtalarm op de film hebben, dat is toch uniek. Volgens mij is het luchtalarm in de Jan Durkspolder veel luider dan bij ons huis.
  Jammer dat je net te snel was gestopt met filmen, maar zoals je schreef, je hebt de foto´s nog. Je hebt de essentie van de visser mooi vastgelegd, het trappelen op de bodem om de vis op te jagen.

  Geliked door 1 persoon

  • Na het einde van de koude oorlog zijn onze oude luchtalarminstallaties vervangen door nieuwe digitale apparaten. Het voordeel daarvan zou zijn dat ze niet meer elke maand luid getest zouden hoeven te worden, zoals met de oude het geval was. Het testen zou in het vervolg geruisloos kunnen gaan, wad de bedoeling. Nou, dat heeft niet lang geduurd, want men bleek de stille test niet te kunnen vertrouwen. Het alarm kan in diverse noodsituaties gebruikt worden, is het idee, maar ik ken het geluid alleen van de maandelijkse testen.

   Like

  • Na het einde van de koude oorlog zijn onze oude luchtalarminstallaties vervangen door nieuwe digitale apparaten. Het voordeel daarvan zou zijn dat ze niet meer elke maand luid getest zouden hoeven te worden, zoals met de oude het geval was. Het testen zou in het vervolg geruisloos kunnen gaan, wad de bedoeling. Nou, dat heeft niet lang geduurd, want men bleek de stille test niet te kunnen vertrouwen. Het alarm kan in diverse noodsituaties gebruikt worden, is het idee, maar ik ken het geluid alleen van de maandelijkse testen.

   Geliked door 1 persoon

 4. In dit buitengebied moet ik zelf datum en uur in de gaten houden, op het moment suprême het geluid van media en mensen uitzetten en dan mijn oor te luister leggen. Nu je het zegt, afgelopen maandag heb ik het alarm niet gehoord. Ik heb er ook niet aan gedacht. Maar… waar was ik eigenlijk maandag?
  Mooi filmpje van die witte reiger (ik blijf hardnekkig, dit is geen zilver). Ik denk dat reigers niet gevoelig zijn voor dit soort geluiden. Ze blijven ook, net als eenden, rustig zitten aan de waterkant waar op een autoweg het verkeer langs raast. Maar als een mens lopend nadert dan vliegen ze wel op. Dat het visje heeft mogen smaken.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.