Waterhoen en meer gevogelte

Al snel nadat ik mijn blik over het hele meer had laten glijden, kwam er een waterhoen langs …


In tegenstelling tot de meerkoet zie ik het waterhoen hier maar weinig. Ik was dan ook blij met deze mooie passage …

Een stuk verderop vlogen even later een paar laagvliegende vogels voorbij. Zeker weten doe ik het niet, maar ik denk dat het een paar nonnetjes waren. Jammer dat ze snel weer uit zicht waren …


Korte tijd later naderde een klein groepje smienten de hut. De kleine vlootschouw werd afgesloten door een paar passerende slobeenden …

Ik ben deze serie gisteren begonnen met een foto van het onderstaande water in de richting van de vogelkijkhut en het rietland. Ik sluit af met een foto van dat water en de gesnoeide struik aan de overkant. In de verte stond de Afanja-mobiel klaar om me naar een fotogeniek plekje te brengen …

29 gedachten over “Waterhoen en meer gevogelte

 1. Hier zit nog 1 waterhoentje in de tuin. We zien het regelmatig als het ons niet ziet. Want het is een zeer schuw beestje. Vroeger zaten er hier meerdere en elk jaar zat er wel ergens een koppeltje met kroost. We hopen dat dit beestje toch nog een lief vindt want die kleintjes zijn zó schattig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat mooi dat het waterhoentje langskwam. Ook de andere waarnemingen zijn mooi.
  Ze zijn daar flink aan het snoeien. Dat is toch een van de bomen waar we toen de rietzanger hoorden en zagen?
  Staat daar een rood met witte stok op de oever?

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb daar wel eens minder soorten in een uurtje voorbij zien komen.
   De rietzanger hebben we zowel in de Jan Durkspolder als hier al eens in een struikje gezien en vooral gehoord. En ja, daar staat een rood met witte stok. Waarom wilde je dat bevestigd hebben?

   Geliked door 1 persoon

 3. Hét paradijs voor de ‘vogelaar’ !
  Leuk dat jij al die vogelsoorten kent… ik zie ongeveer het verschil tussen een ooievaar en een merel…
  Als mijn fotomaat en ik vogels voor de lens zien, dan spreken we van ‘pluimvee’ 😎Dat is altijd correct 😂

  Geliked door 1 persoon

 4. Was het maar al broed seizoen hé Jan, dan zit die plas daar waarschijnlijk bomvol. De plas waar ik in het vervolg naartoe wil is ook al wel een beetje “bevolkt”, maar ze zitten erg ver, zelfs nog te ver voor mijn grootste lenzen. Momenteel alleen Grauwe en Canadese ganzen. Dan vindt ik jouw plas beter en leuker gevarieerd. Leuke foto van die Nonnetjes, ik weet niet of ik die al eens gezien heb. Fijne dag nog Jan !

  Geliked door 1 persoon

  • Nee, deze plas zit ook in de broedtijd niet vol, Marc. Als ik hier ergens grote aantallen vogels op het water zie, zijn het waarschijnlijk ganzen of smienten. Ik heb eerlijk gezegd liever kleinere aantallen, maar meer soorten zoals hier.
   Fijne avond.

   Like

Reacties zijn gesloten.