Langs het hoge riet

Vorige week woensdag was het mooi weer om weer eens een wandeling bij de Leijen te maken. Bij gebrek aan winterweer was ik er al een tijdlang niet meer geweest. Sommige plekken hebben met grijs en donker weer weinig te bieden, de vogelkijkhut ‘Blaustirns’ (Google Maps) bij de Tike is voor mij zo’n plek …


Ik was nog mooi op tijd om over het paadje langs het manshoge riet in de richting van de hut te kunnen lopen. De lokale rietsnijder die dit rietland pacht was intussen begonnen om zijn materieel aan te voeren, had ik onderweg gezien. In de loop van deze week zal het rietland hier waarschijnlijk weer een haal ander beeld bieden. Dan zal het mooie wuivende riet, dat zich onder invloed van zon en wind steeds weer anders toont, tot op enkele centimeters boven de grond zijn verdwenen …

Aangekomen in de vogelkijkhut is dit het beeld door één van de geopende kijkluikjes. In de verte is het steeds verder uit elkaar vallende boomeilandje te zien …


Door wat verder voorover te buigen en wat in- en uit te zoomen, is dit van links naar rechts het beeld over het meertje de Leijen. Op de omgevallen boom zat een eenzame aalscholver, verder was het rustig op het water. Toch kwamen er na enige tijd later diverse vogelsoorten voorbij …

– wordt vervolgd

29 gedachten over “Langs het hoge riet

 1. Mooi. Vandaag fietsten we hier in Portugal voorbij een vogelkijkhut, er waren heel wat watervogels. Ik moest spontaan aan jou denken. De kersen op de taart waren de roze flamingo’s. En een heerlijk warm zonnetje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Die rietvelden in de ochtend of bij zonsondergang zien moet een prachtig gebeuren zijn denk ik. Al die wuivende riethelmen in de wind én al die warme kleuren… Je woont in een héél mooie omgeving Jan !

  Geliked door 1 persoon

 3. Laatst ook nog ooggetuige geweest van een familie aalscholvers. Dat zijn momenten om bij stil te staan. Dit landschap straalt echt rust uit. Zo’n vogelkijkhut, geen flauw idee of deze bij ons bestaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rieten is zeker heel mooi aan de waterkant te zien. Kijkhut van vogels is nergens te bekennen. Maar je hebt heerlijk kunnen wandelen. Ik vind hele mooie buurt Jan. Ik hou wel erg van! Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.