In een holle boom

Van de vele uitstulpingen van de oude beuken heb ik gisteren al het een en ander laten zien, vandaag nemen we even een kijkje in de enorme holte van een van de bomen …


Aan de buitenkant is zo ongeveer elke vierkante centimeter van die bomen interessant, maar aan de binnenkant van deze boom is dat niet veel anders. Het zal op termijn wel tot de dood van de oude beuk leiden, maar op dit moment is het echt een feest van vormen, kleuren, structuren en vraatsporen in de holte van die boom …

Tijd om onze weg weer te vervolgen. Als je vanaf dit punt de Beakendyk in noordwestelijke volgt, kom je na ongeveer 1 km uit bij de dansende bomen(Google Maps). Maar dat was nu niet het plan, het was tijd om terug te gaan naar de Romeinse Sterrenschans om ter plekke de geschiedenis daarvan uit de doeken te doen …

31 gedachten over “In een holle boom

  1. Het is alsof je in van die kurkdroge woestijngrotten bent geraakt, ongelooflijk wat voor structuren, kleuren en vormen daar vanbinnen zijn verweven met elkaar. Ze kunnen stukken of delen van mensen zodanig bewerken met plastic en een soort van silliconen, zodat ze onbeperkt in de tijd geconserveerd blijven. Zou dat ook kunnen met unieke bomen zoals deze vraag ik me nu af…

    Geliked door 1 persoon

  2. Fantastisch, je kunt er van alles in zien of bedenken. Moest je kunnen bewaren, plastificeren of zoiets 🙂
    Maar er zijn veel bomen die oud worden, laat men ze zo laat mogelijk omhakken en daarna pas nieuwe planten.

    Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.