Nog even spiegelen

Nadat we de Sterrenschans hadden bekeken, was het de hoogste tijd om een eind aan onze fotokuier te maken. Het waren steeds betrekkelijk korte stukjes geweest, maar vele kleintjes maken ook hier één grote. En dat was nu vooral goed te voelen in mijn bovenbenen. Ik was dan ook blij om al snel even te kunnen zitten op het bankje waar we op de heenweg aan voorbij waren gelopen …


Terwijl Jetske haar camera nog regelmatig liet klikken langs de bosrand, droomde ik even weg bij de weerspiegelingen op het grote ven. Terwijl ik bezig was met de boomstammen, dook er plotseling een vogel op uit het water. Zo te zien was het een dodaars, die even snel weer verdween als hij eerder verscheen. Een boomstronk in het water zette me nog even op het verkeerde been. En toch kreeg ik de dodaars nog even weer te zien …

Gelukkig had ik mijn fotomaatje de laatste etappe aan mijn zijde. Stevig gearmd was het nog een flinke klus om weer bij de auto te komen. Nadat ik mezelf in de auto had gehesen en Jetske haar uitrusting had opgeborgen, toerden we richting Drachten. Onderweg waren we het erover eens dat het ondanks het saaie grijze toch weer een mooie dag was geworden …

36 gedachten over “Nog even spiegelen

 1. Die weerspiegelingen vielen me met name op toen ik het op de computer terugzag. Jij hebt ze ook mooi in beeld gebracht.
  Ik heb helemaal niet gemerkt dat je een foto maakte van mijn kruin. 😉
  Het laatste stukje was echt afzien, maar jij, we hebben het weer gered samen. 👊😃

  Geliked door 1 persoon

 2. Vele kleintjes maken inderdaad één groot… Gelukkig kon je nog op tijd dat bankje halen om bij te komen !
  Die water rimpelingen in het spiegelbeeld van het water vind ik echt schitterend. Ik zou de bovenste rand er eens afsnijden zodat je alleen water spiegelingen overhoud. Dat geheel zou lijken op ICM (Intentional Camera Movement)
  Een voorbeeldje : https://www.digifotopro.nl/ooit-gehoord-van-intentional-camera-movement-fotografie

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, Dirk. Niet vanwege ICM, want die term is nieuw voor me, maar ik heb wel serieus overwogen om die bovenste eraf te snijden. Uiteindelijk heb ik het bewust niet gedaan, omdat ik het toefje dat er nu bovenop zit op dat moment mooier vond. De ICM lijkt me wel leuk om tijdens een ritje op de passagiersstoel eens wat mee stoeien. 🙂

   Like

   • ICM heb ik een paar maand geleden per toeval ontdekt. Mits héél wat oefenen en nog eens oefenen kan je er heel mooi dingen mee maken. Wat mij aantrekt in deze fotografie discipline is dat je op een impressionistische manier kan werken met vormen en kleuren. Schilderen met je lens, je weet wel 🙃👍

    Geliked door 1 persoon

     • Sommige fotografen hebben hun ICM ‘kunst’ zo ver doorgedreven, dat het toeval bijna onbestaand is.
      Er zijn ook fotografen die doorgedreven photoshop expertise gebruiken bij hun ICM, maar dit soort ‘goochelaars’ laat ik links liggen. Ik weet niet of ik het talent heb om dit soort fotografie te maken… Maar wie niet waagt, blijft maagd hé ? 🙃

      Like

Reacties zijn gesloten.