Een hagedis en wat stukjes ringslang

Na de passage van de tweede ringslang was het tijd om wat aandacht te schenken aan de inwendige mens. Een stukje koek ging er goed in daar aan die spiegelgladde waterkant …


Intussen was er een levendbarende hagedis het vlonderpad opgekropen. Hij had kennelijk een fijn warm plekje gevonden, want hij liet zich door geen enkele passerende fotograaf verjagen …

Terwijl ik me bezig hield met de hagedis, Jetske speurde het lange gras naast het plateau af. Daar had ze de vorige keer zowel zonnende als parende ringslangen gezien …


Onder het motto ‘goed voorbeeld, doet goed volgen’ liet ik mijn blik ook verschillende keren over en tussen het lange gras dwalen. Voor mij waren er geen parende ringslangen weggelegd, ik kon er kop noch staart aan ontdekken. Maar je kunt zo wel mooi zien dat ze verschillende kleuren hebben …

wordt vervolgd

38 gedachten over “Een hagedis en wat stukjes ringslang

 1. Je hebt de hagedis heel mooi gefotografeerd.
  Ik vond de buik van deze hagedis zo plat, net alsof iemand erop heeft gestaan. 😉
  Jammer dat je geen kop en kont hebt gezien bij de slangen op het land, maar gelukkig hebben de zwemmende slangen het meer dan goed gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Ik had hetzelfde idee over dat platte deel van de hagedis, zo heb ik het nog nooit gezien. Daarom ging ik ervan uit, dat jij je voet er even voorzichtig op had gezet om te voorkomen dat hij weg zou lopen, voordat ik er ook een paar foto’s van had kunnen maken. 😉

   Geliked door 1 persoon

  • Je zou kunnen zeggen dat het er krioelde van de slangen. Als je het linkje naar de parende slangen volgt, dan kun je zien dat Jetske getuige was van een ware orgie van een vrouwelijke ringslang met meerdere mannetjes. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s Jan. Hier op de hei zitten wel adders. Maar normaliter zijn die erg schuw en bepaalde gebieden zijn afgezet om deze dieren te beschermen..

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. In de periode 2007-2012 heb ik drie keer een fotoserie kunnen maken van een treffen met een adder in een heidegebied waar ik in die tijd regelmatig een fotokuier maakte. Die waren alle rond een meter lang, en ik zou er niet graag door gebeten willen worden. Dit was er één van: https://ap.lc/ZSikR

   Like

 3. Daar is veel te vinden. Hier in de sloten niet merkbaar vrees ik. Hoewel ik weet dat de ringslang niet gevaarlijk is, zie ik ze toch liever hier dan in het echt. Een hagedis kan ik wel smaken. Niet letterlijk dan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hagedissen, slangen… het zijn én blijven fascinerende beestjes !
  Van de foto’s die je ervan hebt gemaakt kan ik echt genieten 😎
  Die hagedis is wel geen kleintje…

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, ik vind ze ook prachtig. Met adders moet je oppassen, maar daar is bij de ringslang geen sprake van. Dat maakt het allemaal wat makkelijker en meer ontspannen. Volgens mij was die hagedis niet echt groter of kleiner dan de gemiddelde hagedis hier.

   Like

 5. Deze hagedis is zeker mooi van dichtbij te zien. Ringslang waren daar in de buurt paren. Heel mooi bij Jetske van dichtbij te zien. Mooie foto’s serie weer Jan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.