Mijn eerste ringslang

De ringslangen lieten het tijdens het eerste halfuur dat we op de vlonder zaten vooralsnog afweten. Daarom besloten we beurtelings eens te kijken of er verder nog wat te zien was …


Op een paar plekjes langs de vlonder zaten kikkers, Mooie kikkers met verschillende tinten groen, ik heb geen verstand van kikkers, maar het zouden poelkikkers kunnen zijn …

Nadat ik – om zo weinig mogelijk te kraken – voorzichtig mijn rondje over de vlonder had gemaakt om de bovenstaande kikkers te fotograferen, keerde ik terug naar de dromerigheid van de waterkant …


En plotseling was hij daar. Ik hoorde Jetske nog min of meer fluisterend roepen: “Jan … ringslang …,” maar op dat moment had ik mijn eerste foto al gemaakt …


Terwijl hij van rechts naar links vlak voor ons langs zwom, kon ik hem volgen tot hij aan de andere kant van de vlonder tussen de oeverbegroeiing verdween. Met een high five vierden we mijn eerste ringslang

– wordt vervolgd

50 gedachten over “Mijn eerste ringslang

 1. Dat zal een eureka momentje geweest zijn, toen je jouw eerste ringslang op beeld kreeg. Wow die eerste foto! Kikkers zijn inderdaad niet makkelijk te determineren. Ook op het internet vind ik het niet erg duidelijk hoe je ze best herkent.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kikkers tussen water te zien. Ringslang heb je heel goed gezien. Best wel eng als iemand daar gaat zwemmen. Moet niet aan denken. Mooie gebied Jan. Heerlijk. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  • Als zegt dat het waarschijnlijk een bastaardkikker is, dan leg ik me daar graag bij neer.
   Het was ook een prachtig moment, bijzonder dat ik van mijn eerste zwemmende ringslang meteen 4 foto’s kon nemen. Dat was de high five zeker waard!

   Geliked door 1 persoon

 3. Een geweldige foto van die zwemmende ringslang !
  Als je zoiets voor je lens krijgt dan is je foto dag méér dan gelukt hé 👍
  Ik vermoed dat een ringslang best wel een kikkertje lust ?

  Geliked door 2 people

  • Dankjewel, Peter, het zijn hele goeie zwemmers. Dat wist ik al, maar ik had er nog nooit eentje kunnen fotograferen. Ik vind slangen fascinerende dieren. Een giftige had ik al een paar keer gefotografeerd op de heide, maar ik geef toch de voorkeur aan ringslangen, want daar hoef je een stuk minder voor op je hoede te zijn.

   Geliked door 1 persoon

 4. Poelkikkers of niet, ik vind ze mooi om te bekijken. Wat een schitterende foto’s van die slang, brrr zou al een beetje achteruit gaan maar wist niet dat die ook in het water zaten. Prachtige foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi Jan! Ik begrijp jullie euforie. Dezelfde sensatie onderging ik een jaar geleden in de kijkhut van het Diependal. In eerste instantie wist ik toen niet wat ik zag…

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.