Dodaars op de Catspoele

Nadat ik me een tijdlang had vermaakt met de schaatsenrijders vlak voor de vlonder, liet ik mijn blik langs de oever van het ven glijden …


Na enige tijd kreeg ik een vogel in beeld, zodra ik hem dichterbij had gehaal met behulp van de zoomlens, was duidelijk dat het om een dodaars ging. De dodaars is een kleine, schuwe watervogel, ’t is onze kleinste futensoort. …


En hij was niet alleen. Al snel verscheen er een tweede dodaars in beeld die met razende vaart in de richting van nummer één zwom. Die razende vaart was maar tijdelijk, want al snel dobberden ze heel bedaard samen op ’t ven …

En zo snel als ze verschenen, waren ze even later ook weer verdwenen. Je beleeft wat op zo’n vlonder bij een idyllisch gelegen ven …

– wordt vervolgd

32 gedachten over “Dodaars op de Catspoele

  1. Deze vogels is zeker apart om te zien. Bleef wel kort. Gelukkig kwamen nog meer eraan Jan. Water spiegeling zie je hier goed. Zo strak. Dodaars heb ik nooit gezien. Heel bijzonder. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hilda heeft gisteren aan de ooievaarnesten plas een Dodaars kunnen fotograferen (met haar gsm) , de vogel bleef op 1,5meter van ons zitten 👍 Fijne momentjes hoor 😃

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.