Winter in ’t Skar

Het bankje stond er uitnodigend als altijd bij, toen ik rond het middaguur samen met mijn fotomaatje bij de dobbe in het Weinterper Skar arriveerde.
’s Zomers is wat schaduw op dat bankje wel lekker, maar nu had dat tot gevolg dat er nog een flinke laag rijp op lag, en dat leek me toch wel wat erg koud an ’t gat …

101130-1203x

Nog afgezien daarvan zou gaan zitten ook geen al te beste uitwerking hebben op mijn toch al behoorlijk verstijvende benen. Nee, rustig in beweging blijven is het motto met deze kou. En dus ben ik wat rond de dobbe gaan scharrelen …

101130-1205x

Er was blijkbaar zelfs al iemand over het ijs gelopen, en zo te zien was hij er ook op een paar plaatsen doorheen gegaan. “Dat is Heidehipper vast niet geweest,” zei Jetske lachend. Nee, die was het zeker niet geweest. Net zo min als ik trouwens. Ik doe ook wel eens gekke dingen op het ijs, maar er zijn grenzen. Het ijs op buitenwateren is op dit moment nog volstrekt onbetrouwbaar …

101130-1219x

Jetske had zich intussen weer op de van haar zo bekende wijze op de macrofotografie gestort …

101130-1212x

Daar heb ik mezelf ook nog wel even mee bezig gehouden, maar gelukkig heb ik het een stuk makkelijker met het volledig kantelbare schermpje van mijn huidige camera…

101130-1207x

Helemaal tevreden ben ik overigens niet over mijn eigen macro’s. Jetske zal vanavond vast mooiere exemplaren op haar weblog zetten, maar ik doe het met wat ik heb. En dat doe ik met plezier, want daar gaat het tenslotte om …

101130-1223x

Het was een korte, maar krachtige wandeling deze keer, want na een half uurtje hadden we het wel gezien. Maar het was er weer niet minder gezellig om!

25 gedachten over “Winter in ’t Skar

 1. Tja die witte kussentjes die nu overal op de bankjes liggen zijn wel mooi maarrrr koud he ! Vertrouw dat ijs ook niet vlug hoor, mag er niet aan denken dat ik erdoor zou zakken… Een ijskoude maar mooie serie !
  Groetje,AmaZony

  Like

 2. Ik was ook niet gaan zitten,
  hoe mooi de uitzicht ook was.
  Je laat hier wel zien hoe mooi de natuur is Jan,
  de eerste twee kiekjes hebben prachtige kleuren.
  Een mooi kiek van Jetske, komt me zeer bekend voor hihihihi,
  maar met jou kristalletjes is niets mis mee Jan,
  mooie scherpe kiekjes.

  Dikke knuffel,
  Anneke

  Like

 3. wat een geweldig filmpje!!!!

  die macro`s van de ijskristallen zijn ook mooi…. ja zo`n schermpje is wel handig.
  Maar toch lig ik ook liever met mijn neus op de grond.

  Like

 4. Ho ho niet zo bescheiden velen zouden zulke mooie macro’s van deze kristallen wel willen schieten.
  Hoe mooi en uitnodigend het bankje ook staat op de foto even doorzetten en thuis bij de warme kachel lekker onderuit met een warm bakkie.

  Like

 5. Kan me voorstellen dat jij niet op deze manier in de sneeuw wilt zitten…
  Toch vind ik jouw macro’s ook prachtig hoor!
  Ik waag me toch liever op iets anders wits op dit moment..

  Like

 6. nou Jan ……ook ik met men rummetiek zou niet zijn
  gaan zitten , maar gewoon zijn gaan kuieren ….
  net als jij dus ….en terwijl er zoveel mooi’s is te zien ..
  waarom dan alles op macrostand ????
  moet wel zeggen dat je kristalleke bijzonder mooi is
  dus ga zo eens kijken bij Jetske 😉
  hij is scherp , krakie scherp en dat maakt hem (in mijn ogen ) super !!!!!!!!

  Like

 7. Het ziet er op de foto’s en vanachter het raam altijd zo heerlijk uit buiten zodat je dan besluit je toch maar naar buiten te wagen met je toestel… maar in deze kou echt niet langer dan een uurtje.
  Je macro’s zien er goed uit Jan niet zo bescheiden hoor!!!
  ze schitteren m’n beeldscherm af. Wel gezellig zo met z’n tweetjes op stap.
  fijne avond nog

  Like

 8. Een half uur buiten fotograferen is momenteel lang genoeg, brrrrrr. De winter duurt vast lang genoeg: je krijgt ongetwijfeld meer kansen om macro’s van ijskristallen te maken, die er – naar jouw maatstaven – mee door kunnen.

  Like

 9. Het zal daar zeker koud zijn geweest vandaag, ik vond het hier wel meevallen, goed ingepakt is het goed te doen.
  Goed idee van Hanny de folie meenemen om op het bankie te zitten.
  Vind de voorlaatste macro heel mooi, zal straks ff kijken bij Jetske.
  Ik ga ook niet zo zitten hoor, kom ik niet meer overeind..:-)
  Prettige woensdag en groetne.

  Like

 10. Niet zo bescheiden doen. Je rijpmacro’s zijn prachtig!

  TIP: Voor als je toch even wilt uitrusten (op een nat bankje), kun je heel goed een stuk van een aluminium afdekdeken voor een auto gebruiken om niet nat te worden. Dat isoleert ook uitstekend, waardoor geen optrekkende kou. Kan gemakkelijk tot een klein pakketje gevouwen worden. Hebben wij in Oostenrijk altijd bij ons als we gaan wandelen. Daar zijn onderweg altijd wel bankjes (waar sneeuw op ligt) om even te rusten.

  OT Van onze woonplaats ben ik ook absoluut niet kapot.

  Like

 11. Nee, ik waag me niet op ijs als ik ergens helemaal alleen ben. Er is na zaterdag een klein beetje sneeuw gevallen waardoor het ijs bij jullie nu ook helemaal wit was. Zat die Dodaars nog in z’n wak ?

  Like

 12. Nu ben je toch weer echt te bescheiden, je macro’s zijn zoals altijd prachtig.
  Nee Geert, doet dat soort onbesuisde dingen niet.
  Ik ben wel blij dat we vandaag zijn geweest en dat we morgen niet op stap hoeven. Pfff een gevoelstemperatuur van – 15 is me toch wat te fris.
  Het was wel koud aan de knieën hoor en die vuilniszak er later onder hielp ook niet tegen de kou. En mijn handschoenen houd ik liever daar waar ze horen.

  Like

 13. het zijn in ieder geval wel bijzondere winterse plaatjes:-)

  ik mag die jetske wel, die’s niet bang voor een paar vuile knietjes:-)

  zo zi eje mij ook om de haverklap liggen:-)

  maar een koud gat…
  ik zag een man di e ging op zijn handschoenen zitten jan….:-)

  ’t is maar een tip:-)

  Like

Reacties zijn gesloten.