De Deelen in tegenlicht

“Waar waren we ook weer gebleven …?” Met die vraag begon Geert Mak vrijwel alle afleveringen van de tv-serie “In Europa“.
Tijdens mijn kuier door De Deelen was ik maandagmiddag bij het derde bankje op mijn route aangekomen. Omdat dit ook meteen het laatste bankje was, ben ik wat langer blijven zitten dan op het eerste bankje. Het zat er nog goed in de zon met uitzicht op het molentje …

120102-1407x

Vriendelijk groetend liep er na enige tijd een groepje van vier mensen voorbij. Omdat ik geen zin had om meteen achter hen aan te lopen, liet ik er nog even wat tijd overheen gaan, voordat ik mijn weg weer vervolgde …

120102-1408x

Kort nadat ik weer op pad was, kwam ik op het eilandje tussen de twee bruggetjes tot de ontdekking dat ik in een onnadenkende bui blijkbaar mijn stoute schoenen had aangetrokken …

120102-1409x

Er was geen houden aan, of ik wilde of niet, ik moest en zou even door de bosschage naar de waterkant om even een paar plaatjes te schieten van het tweede bruggetje in tegenlicht …

120102-1411x

Daarna was het tijd om het bruggetje over te steken, zodat ik mijn weg kon vervolgen over de legakker, die zich tussen twee petgaten voor me uitstrekte …

120102-1417x

Intussen bleef ik de lucht goed in de gaten houden, want er pakten zich steeds meer donkere wolken samen. De wolken in zuidelijke richting vóór me vormden geen probleem, maar vanuit het noordwesten kwam weinig goeds naderbij …

120102-1430x

Zodra ik de beschutting van de bomen achter me had gelaten en het laatste stukje over de verharde weg in westelijke richting liep, werd duidelijk dat niet alleen de bewolking was toegenomen, maar ook de wind. Op het kanaal naast me verschenen de eerste kleine schuimkopjes …

120102-1436x

De wandeling was langer geworden dan ik me had voorgenomen, maar gelukkig, daar was de parkeerplaats. Blijkbaar waren er intussen meer mensen op het idee gekomen om hier even uit te waaien, ik telde wel 12 auto’s op de parkeerplaats. Volgens mij is dat een record …

120102-1438x

Ik zat net in de auto uit te blazen, toen de eerste regendruppels op het raam uiteen spatten. Wat een timing.  🙂

14 gedachten over “De Deelen in tegenlicht

 1. Mooie tegenlicht foto’s..niet zo gemakkelijk om maken.
  .Ook erg moedig om met dat weer buiten te gaan wandelen.
  Hopelijk houden ze het morgen droog bij de mensen die langs rivieren wonen.
  ik heb genoten van die speciale foto’s.

  Like

 2. Prachtige tegenlicht foto`s Jan
  En je timing was perfect! :-))
  Hier was gisteren een fietstunneltje onder de N34 helemaal vol gelopen.
  Niet te geloven !
  Ben benieuwd of de waterschappen het water onder controle kunnen houden zolang de wind niet draait.
  Wel spannend!
  🙂

  Like

 3. Tsja, je kunt de lucht wel in de gaten houden, maar vanaf dat punt is er volgens mij geen kortere weg. 😉
  De vier personen met tegenlicht is erg grappig geworden.
  Wat een drukte. Je was de drukte net voor. Er waren dus meer mensen die de oliebollen eraf wilden lopen.

  Like

  • @Henk Jonkvorst: Deze foto’s zijn maandagmiddag gemaakt. Sindsdien hebben we alweer een storm en ca. 20 mm regen gehad, terwijl de volgende storm met een groot regengebied nu naderen. Op diverse plaatsen in de provincie staat het water tot het randje van de kaden. We zullen in de steden en dorpen wel droge voeten houden, maar op het platteland zal het her en der wel spannend worden.

   Like

 4. Wat een prachtige serie foto’s Jan. Gelukkig net die bui gemist.Wat hebben we een storm hè. Het zonnetje kwam er wel door vandaag gelukkig maar de wind was heel koud.

  Like

  • @Sjoerd: Nee, hoe mooi en indrukwekkend het ook is, ik ga niet naar het Woudagemaal. Dat kost me momenteel teveel energie, vooral ook omdat het er waarschijnlijk druk is, dan wordt het een kwestie van wat ronddrentelen en dat is voor mij erg vermoeiend. Bovendien heb ik er in 2006 al een uitgebreide fotoserie van heb gemaakt.

   Like

Reacties zijn gesloten.